Загальна площа нерухомості, яке хочуть продати, складає понад 6 тисяч метрів квадратних.

10 серпня 2023 року о 9 годині ранку розпочнеться аукціон щодо продажу птахофабрики, яка зараз належить Ощадбанку

Кожен учасник має зробити внесок у розмірі 375 тисяч 575 гривень.

Про те, що фінустанова виставила через систему електронних торгів OpenMarket цю нерухомість повідомило міністерство юстиції.

Загальна площа будівель, які хочуть продати, складає 6 тисяч 308,7 м кв., а площа ділянок – 0,8079 га. За інформацію відомства, стартова ціна аукціону починається з 7,5 мільйонів гривень. За ці гроші новий власник отримає:

  • будівлю ковбасного цеху;
  • будівлю птахозабійного цеху;
  • будівлю холодильного цеху;
  • будівлю лабораторії та центральної прохідної;
  • будівлю пошивочного цеху;
  • п’ять земельних ділянок.

В спорудах є централізовані електропостачання та водопостачання. Також є каналізація та очисні споруди. До споруд забезпечені підходи та автотранспортний під’їзд. Птахофабрика розташована на відстані ~300 м від залізничної станції.

У 2019 році ЗМІ писали, що Ощадбанк намагався продати нерухомість птахофабрики, виставивши на аукціон права вимоги за кредитними договорами. Тоді стартова ціна виробництва була 12,5 млн грн.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року між філією Ощадбанку на Вінниччині та фірмою «Барський птахокомбінат» була укладена кредитна угода. Згідно з її умовами, птахофабрика отримає гроші, а банк, у разі їх неповернення, міг отримати нерухомість цього виробництва. Поручителем виступила фірма «Компанія-К».

Виявилося, що підписи на іпотечному договорі від поручителя були підроблені. Проте в Ощадбанку не було підстав вважати, що «Компанія-К» діяла недобросовісно та в банку не могли знати про фальшивість підписів.


Тому, коли "Компанія-К" звернулася до суду з позовом до Ощадбанку, щоб визнати договори поруки та іпотеки, суд їй відмовив.

За інформацією аналітичної платформи YouControl, в реєстрах Мінюсту зареєстровані приватне акціонерне товариство "БАРСЬКИЙ ПТАХОКОМБІНАТ" та фірма «Барський птахокомбінат». Їх відрізняє не тільки «юридична оболонка», а й буква в адресі. Акціонерне товариство зареєстровано в селі Заможне Вінницької області в будинку №65 по вул. Кармелюка, а товариство знаходиться за тією ж адресою у будинку №65-А.

Майбутні покупці можуть не хвилюватися. На продаж виставили нерухомість за адресою село Заможне, вул. Кармелюка, буд. 65-Б, 65-В, 65-Г, 65-Л, 65-М.

До речі, майже 60% акцій в ПАТ «Барський птахокомбінат» та бенефіціаром у фірмі з подібною назвою є депутат Вишгородської районної ради Київської області Андрій Апаров. Його нагороджували подяками колишній очільник Києва Омельченко та нинішній Кличко.

Андрій Апаров

Про Андрія Апарова відомо, що він адвокат та професор в Сумському державному педагогічному університеті ім. А.С. Макаренка та в Державному університеті інфраструктури та технологій.