Війна з проросійськими більшовиками нагадує теперішню війну з проросійськими бойовиками. Відвага кількох патріотів при владі тоді просто розтанула в байдужості, безпорадності та зраді переважної більшості населення. Всі чомусь сподівались, що персонально їх це не торкнеться. Думали, що Європа допоможе. Але у великій геополітичній грі розмінною монетою стають слабкі країни. Тому нас це торкнулося і гикнулося масовим терором, голодомором і владою шарикових.

Колишня європейська житниця була розграбована, залякана і зашорена майже на ціле століття. Зрештою, ми опинилися на узбіччі цивілізації, звідки намагаємось вилізти. Однак знову і знову наступаємо на ті ж граблі. Двадцять шість років під виглядом благих намірів Україна знекровлюється. З неї викачуються всі ресурси, які б мали йти на розвиток суспільства. Саме тому й трапилися Майдани. Саме тому розпочалася новітня війна. Ситий і задоволений народ не змусиш іти під кулі. Саме тому й втрачаємо частину території, на якій живе незадоволений і голодний народ.

Революція гідності, незважаючи на важкі втрати, не просвітлила голови українському олігархату, який продовжує висмоктувати, наче пилосос, ті ж самі ресурси, котрі мали би йти на соціальний розвиток суспільства. Ми як держава саме тому знову стали дуже бідні. І знову можемо стати розмінною монетою у великій геополітичній грі. Де-які олігархи та їхня обслуга з Верховної Ради, Кабміну та Адміністрації Президента, можливо, встигнуть вишмигнути в Іспанію, Ізраїль чи Америку. Бо їхні бабоси там. Вони, здається, вже проводили таємну мальдівську репетицію. А ми з голими задами залишимось тут. І будемо далі батрачити, але вже на іншого «папу».

Схоже, дійсно деякі наші високопосадовці мають липові дипломи про вищу освіту і зовсім не знають історії.

У подібній ситуації нам треба негайно вводити в країні диктатуру закону. Інакше буде встановлена інша диктатура. Така, як сто років тому. Тоді вже взагалі не потрібні будуть суди і прокуратури. Голодний і злий народ робитиме все без суду і слідства. Точнісінько так, як це вже було в нашій історії і забрало десятки мільйонів українців.

Більше не можна прикидатися патріотами і нещиро плакати за Небесною сотнею та іншими героями. Більше не можна дурити народ, який вистраждав гідне життя. Хто ще має здоровий глузд у когорті недоторканних, повинен зробити хоча б один гідний вчинок – кудись подітися. Добровільно, визнавши, що в нього не вийшло. Пропагандистська установка, що у нас немає гідних лідерів, здатних вивести країну з тупика, — це вигадка олігархів, яку вони нав’язують нам щодня. Гідні і патріотичні професіонали у нас є. Їм треба поступитися дорогою.

Головний редактор газети «33-й канал»