Українська фехтувальниця Ольга Харлан на чемпіонаті світу перемогла росіянку Анну Смірнову, яка виступала у нейтальному статусі, а потім відмовилась тиснути їй руку

Росіянці винесли стілець, на якому вона сиділа майже годину в очікуванні рішення організаторів. Потім Ольгу Харлан дискваліфікували.

Українців обурила така несправедливість – тепер вони нагадують Міжнародній федерації фехтування, що Росія розв’язала війну проти України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав скасувати дискваліфікацію українки.

“Анна Смірнова програла чесну конкуренцію й вирішила брудно зіграти з рукостисканням. Саме так діє російська армія на полі бою. Ольга Харлан перемогла в чесному змаганні та гідно показала себе. Я закликаю Міжнародну федерацію фехтування відновити права Харлан і дозволити їй змагатися”, – написав очільник МЗС.

Абсолютно фантастичну Ольгу Харлан дискваліфікували після перемоги над “йр” з рахунком 15:7 після того, як Ольга не захотіла потиснути руку “йр” на турнірі чемпіонату світу. Яка ж люта жесть…” – прокоментувала радниця прем’єр-міністра Наталія Бойко.

Комунікаційниця Катерина Пєшко написала, що “мало у кого, окрім українців, у світі спорту є яйця”.


Спортивне видання Tribuna.com опублікувало фото російської фехтувальниці Анни Смірнової, на якому вона позує з російським військовиком.

Як вам такий нейтралітет Анни Смірнової?

Небайдужі українці почали висловлювати обурення на сторінках росіянки у соцмережах:

"Ти підтримуєш російське вторгнення та геноцид проти України. Як там твій брат, який служить в російській армії?".

"Прості росіяни настільки проти війни, що навіть на чемпіонаті шантажують українців", – пишуть у коментарях.

Також українці жартували над "сидячим протестом" росіянки.

"Анно, скажіть, будь ласка, чому ви обрали стілець, а не пляшку для своєї демонстрації? Вийшло якось не дуже патріотично з Вашого боку", – питали користувачі соцмереж.

Утім, Анна Смірнова почала видаляти деякі негативні коментарі, а потім зовсім обмежила можливість коментування.
Свою думку про дискваліфікацію нашої Харлан можете написати і Ви.

Андрій Власенко