Студенти отримають можливість узяти перерву у навчанні та завершити здобуття освіти наступного року, якщо виконають усі необхідні вимоги, кажуть у відомстві.

У МОН пояснили, що лише ЗНО дозволяє оцінити, наскільки абітурієнти готові для успішного опанування освітніх програм вишів.

Однак останніми роками почала набирати популярності тенденція, яка у побуті відома як “польський вступ”. Цей “механізм” полягає у тому, що спочатку вступник зараховується до іноземного закладу освіти, а після року навчання, яке у деяких випадках відбувалося навіть без виїзду за кордон, поновлюється до закладу вищої освіти в Україні на старший курс”, – розповідають у відомстві.

Саме тому МОН після 4 років набуття чинності відповідною нормою Закону заблокувало замовлення документів про вищу освіту понад 450 здобувачам, які не відповідають вимогам Закону України “Про вищу освіту”, – повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, під час основної сесії Національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2023 році 90 учасників виключили із тимчасових екзаменаційних центрів за порушення.