– Між будинками 37 і 39 по вул. Центральній був проїзд, але 12 лютого раптово, без попередження, комунальники перекрили його бетонним блоком, — розповів Микола Касько, один із скаржників. — Цим проїздом користувалось багато людей — ті, які хотіли проїхати на автовокзал, а ще ті, хто тут живе, працює… Тепер через цей блок людям треба далеко об’їжджати. Народний голос каже, що перекрили дорогу, аби ніхто не їздив біля будинку секретаря селищної ради Геннадія Свєчнікова. Але від цього всім незручності! Ми відразу подали заяву у поліцію і, коли поліцейські приїхали, у їхній присутності відсунули блок, відновили рух проїздом.

Видно, чутки рознеслись швидко, і на місце миттєво приїхав Петро Гройсман, голова Піщанської селищної ради. У відповідь на наше прохання показати документи, згідно з якими був перекритий проїзд, селищний голова у грубій, нецензурній формі заявив, що блок на дорозі — це не наше діло, і що він захоче, те і зробить, що (цитую) «… забирайтесь звідси зі своєю вонючою «Рябою…» (у проїзді є невеликий магазинчик «Наша Ряба»). Про документи — ні слова!

Хіба може посадовець у такому тоні спілкуватись із громадянами? Ми, свідки події, були обурені поведінкою селищного голови Петра Гройсмана! Вирішили, що не будемо терпіти беззаконня! Застосуємо всі законні методи впливу на селищного голову Піщанки. Через нього в нашому райцентрі дрібні бізнесмени пищать і плачуть!

Офіційну відповідь на цю скаргу надав виконком Піщанської селищної ради за підписом голови: «Для запобігання аварійним ситуаціям та травмування людей на тротуарі виконком селищної ради 7.02.18 вирішив заборонити проїзд автотранспорту між будинками 37 і 39 по вул. Центральній через тротуар до вул. Вокзальної».

– Звернення підприємця Каська щодо «… незаконного блокування проїзду біля його магазину «Все для дому» — необ’єктивне і неправомірне, — сказав по телефону Петро Гройсман, селищний голова Піщанки. — Там не проїзд, а звичайна пішохідна стежка. Але нею до магазину часто під’їжджають машини, всупереч правилам, «перелітають» тротуар чи стоять подовгу, заважаючи людям. Пішоходам доводиться йти на головну дорогу зі жвавим рухом транспорту, поки на тротуарі стоїть вантажівка з товаром. Посипались скарги від людей…

Задля безпеки жителів селища і району виконком Піщанської селищної ради вирішив заблокувати пішохідну доріжку. До вул. Вокзальної і Подільської є хороші в’їзди, і «нарізати» нові немає ні потреби, ні можливості. Стосовно вільного доступу підприємці мають думати, коли роблять добудови, складують товари та ін.

Я третій термін головую, у своїй діяльності чітко керуюсь Законом України «Про місцеве самоврядування», дію в інтересах громади і не ухвалюю рішення одноосібно. Щодо моїх висловлювань на адресу пана Каська та образи його честі і гідності — це чистої води наклеп. Відмінити рішення виконкому від 7.02.18 можна тільки у судовому порядку.

…Ось так через заблокований проїзд вийшов скандал на всю Піщанку, якого можна було уникнути, якби перед тим, як ухвалювати рішення, запросили на виконком всіх зацікавлених осіб і спокійно порадились з ними…