Масові прольоти ворожих літаків уздовж українського кордону зафіксували минулого тижня у штабі Повітряних сил у Вінниці саме напередодні четвертих роковин підступної агресії Росії проти України.

– Винищувачі та бомбардувальники країни-агресора вилетіли з російських аеродромів у Курську, Міллеровому та з Гвардійського і Сак у окупованому Криму. Літаки максимально наближались до Державного кордону України та лінії розмежування материкової частини України із окупованим півостровом, — розповіли у прес-центрі Командування Повітряних сил ЗСУ у Вінниці. Саме наші військові фахівці першими й виявили зухвале брязкання зброєю росіянами.

– Державний кордон України та лінію розмежування у зоні АТО вони не порушували. Але на додачу до цих польотів група стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95 у супроводі пари винищувачів Су-30 у повітряному просторі Криму ще й відпрацьовувала умовні пуски крилатих ракет у напрямку материкової частини України. Звісно, усі наші сили та засоби були напоготові. Ми сповістили й усі наші військові підрозділи. Із цих польотів ворога були зроблені висновки.