У містечку землі Бранденбург вже півтора року живе сім’я вінничан-медиків Ярошенків — дружина Алла, чоловік Олег і їхні троє синів.

Взимку 2022 р., коли почалось повномасштабне вторгнення рф в Україну, їх запросив до себе одногрупник з мед­університету, який на той час уже мешкав у ФРН.

– Алла з Олегом зараз далеко від Вінниці. Але душею і серцем вони з нами. У липні я їх провідав у Німеччині. Великою радістю було побачити онуків Іллю, Іванка і Данилка, — розповів Віталій Іванович Андріюк, батько Алли, мешканець Зарванців. — Всі разом вони мріють, щоб швидше закінчилась війна і можна було повернутись додому.

У наших розмовах весь час виникала тема — чим допомогти ЗСУ, як наблизити Перемогу? Говорили про квадрокоптери, які можуть шукати і рятувати людей у важкодоступних місцях, доставляти їм ліки і засоби зв’язку. Зачасту ці літаючі помічники є єдиним засобом, здатним допомогти людям у склад­ній ситуації, скинути посилки, медикаменти, елементи живлення тощо. Не кажучи вже про виконання чисто військових завдань!

Одним словом, сім’я Ярошенків придбала добротний німецький квадрокоптер QUADCOPTER X25 PRO фірми ZYMA. Я при­віз його у Вінницю. Знаю, що кореспондент «33-го каналу» Роман Ковальський служить у ЗСУ. Прошу передати йому цей апарат. Впевнений, що він знайде для нього гідне застосування.

Ірина ЗОНОВА