Не просто сусідську ворожнечу, а серйозний недолік у роботі виконавчої служби бачить вінничанин Юрій Коломієць, звернення якого опублікувала газета «33-й канал» (див. №29 від 12.07.23).

Нагадаємо, мова йшла про незаконне зведення паркану на прибудинковій території багатоповерхівки по вул. Саксаганського.

– Три роки цей паркан загороджує прохід для мешканців будинку, затрудняє доступ для комунальних служб, ДСНС, для мешканців будинку. Навіть якщо з балкона впала білизна, її неможливо дістати, — скаржиться вінничанин Юрій Коломієць. — Наш сусід не хоче, щоб ходили під його балконом, і крапка! Куди ми тільки не звертались — у ЖЕК-15, до дільничного, на “Цілодобову варту” міськвиконкому… За самовільне захоплення прибудинкової території йому виписали штраф, але все безрезультатно… Тільки після нашого повторного звернення Він­ницька міська рада подала на сусіда-порушника судовий позов, який виграла!


Дійсно, згідно із рішенням суду по справі №127/9158/22 від 19 вересня 2022 року незаконний паркан біля багатоповерхівки по вул. Саксаганського мав бути демонтований власником або примусово. Рі­шення суду було відразу передано до виконавчої служби.

– І ось вже скоро рік минає, а виконавча служба ніяк не спромоглася виконати це судове рішення! — обурюється Коломієць. — Знаходять різні відмовки — то, мовляв, гроші на демонтаж міськвиконком не перерахував, то підрядника, виконавця робіт, ще не знайшли... Невже наша влада така беззуба і байдужа до інтересів людей?

Хіба треба пояснювати, що під час війни неприпустимо створювати проблеми із доступом до житлового будинку? Отже, рішення суду про справі №127/9158/22 від 19 вересня 2022 року чекає термінового виконання.

Ірина ЗОНОВА