Щоб побільше меду зібрати. Чого рій став скаженим вбивцею?

Ми вже писали про те, що в Іллінцях рій бджіл напав на перехожих. Внаслідок атаки комах загинув 55-річний чоловік. Ще п’ятеро людей потрапили в реанімацію.

Місцеві жителі розповідають, що рій бджіл взявся несподівано і буквально нізвідки. Але хто потрапив в цей вир, то він митєво обплутував жертву. Вирватися було дуже важко. Сотні комах атакували здорових людей. Але доза  отрути була настільки великою, що виявилася для здорового 55 -річного чоловіка смертельною. Один чоловік помер від такої кількості укусів ще до приїзду медиків, а п’ятьох інших постраждалих лікарям дивом вдалося врятувати.

Рідні закусаного до смерті бджолами  чоловіка стверджують, що у нього було хороше здоров’я та він не мав алергії, однак перед сотнями бджолиних жал виявився безсилим. Ще п’ятеро людей перебували в реанімації – постраждалі отримали анафілактичний шок. Медики кажуть, що їх вдалося врятувати дивом, адже час йшов на хвилини. Госпіталізованим швидко ввели адреналін та антигістамінні препарати.

– За день до трагедії місцевий пасічник перевозив трактором два десятки вуликів. Під час транспортування бджіл у ранню годину і один із вуликів відкрився, внаслідок чого вилетів рій бджіл”, – розповіли у поліції.

Пасічник, який давно займається бджільництвом, порушив правила транспортування. Сам бджоляр Василь Янчук пояснив, що пасіку віз на поле з соняшниками, аби зібрати якомога більше меду. Те, що транспортував бджіл неправильно, визнає.

“Я свою вину визнаю, але життя людини не повернеш. Єдине, що хотів би сказати тим, хто буде займатися бджолами, бо на цьому моя кар’єра пасічника вже закінчилася, перевозити бджіл тільки вночі. Бо ніч є ніч, навіть якщо там щось відкрилося. Адже до ранку далеко. І у такому випадку ще можна щось зробити”, – кається підозрюваний у недбальстві, що призвело до таких страшних наслідків.

Як відомо, перевозити пасічнику пасіку вночі завадила комендантська година. Але ж можна було одразу о 5-й годині розпочати.

Та і не міг він не знати, що в таку спеку бджоли дуже агресивні. Їх краще не чіпати.

Рідні ж загиблого обурюються, що пасічник навіть не попередив людей про загрозу. Можна ж було написати в соцмережах, зателефонувати в МНС. Повідомити, що так мовляв і так – втік рій. Він агресивний і небезпечний. Побережіться, люди! Адже це могло врятувати життя найближчого.

Люди, які розповідали журналістам про цю трагедію, наголошували, що там де сталася ця трагедія, ще довго літали неприкаяні бджоли.

Зараз триває слідство. Пасічнику інкримінують умисне вбивство.

Ось які фатальні випадки і повороти долі бувають! Хто б міг подумати, що такий мирний і здавалося б безпечний вид діяльності – збирати мед від медоносиць може принести таку біду.

Андрій Власенко