На неї тут чекали понад 30 років, відтоді, як побудували споруду. Все відбулось з високими гостями у краватках — були голова РДА Михайло Демченко, голова райради Сергій Сітарський та інші. Чиновники у краватках перерізали патріотичну стрічку і «з задоволенням оглянули відремонтоване приміщення». А ще не обійшлось без фотосесії та щирих побажань. Та коли світлини з церемонії відкриття туалету з’явилися на сайті Вінницької райдержадміністрації, чиновників висміяли в усіх соцмережах. Не допомогло і швидке видалення новини. Втім, читачі зробили скріншот до її зникнення. Чимало із них сміються із того, що з відкриття туалету зробили справжнє дійство. Мовляв, це нормальна практика — туалети відкривати, і тут можна було б обійтись без фото та кульок на сантехніці.

– Це тільки в Україні недалекоглядні горе-клерки можуть урочисто відкривати туалети. Лише за те голів РДА потрібно гнати, щоб соромно було його дітям і близькими, – каже наша читачка Олена. – Велика заслуга – туалет відкрили, який, до речі, дуже примітивно зроблений. Треба було ще чиновникам привселюдно сходити в туалет, наочно перед всіма показати його дієздатність, то була б сенсаційна новина.

Натомість у сільській школі Медвежого Вушка нічого смішного у новині не бачать. Кажуть, що для них відкриття туалету — це значуща подія. Бо нормальні туалети, які, до того, ще й пристосовані для людей із обмеженими можливостями – це проблема всіх сільських шкіл.

– До цього часу в школі був туалет надворі. Всі ви знаєте, що це таке, коли зима, коли холодно. З ініціативи райради, РДА, сільради та місцевого підприємства питання це анонсувалось, і були виділені кошти. Влітку почалось будівництво. Урочистостей з боку керівництва не було, – кажуть працівники школи. – Батьки дітей ініціювали те, аби вони приїхали і подивились на виконані роботи. Стрічку перерізали представники райради, РДА, голова, представники батьків. Сказали, що це гарна подія. Зайшли всередину, подивились на ремонт, сантехніку. Все це дійство тривало хвилин десять.

Дорослі вже розподілили кабінки: одну віддадуть вчителям, інші – учням.

А що думаєте ви із цього приводу?

Віталіна ВОЛОДИМИРОВА