«Ось такі вони наші сестри по вірі, хоча наче б то, всі ми з УПЦ.

Чи не розколота УПЦ уже зараз? Якщо наші ж віряни називають наших же священиків “розкольниками”, “заколотниками”, коли 360 священиків і 2  єпископи УПЦ підписали звернення до митрополита Онуфрія, як діти до батька.

Ну звісно, що проросійськи налаштованим в УПЦ прохання про розрив з Росією мучить і лякає. І єдиний аргумент, який у них залишається проти нашого листа, це те що одних із тих 360 священиків УПЦ є Андрій Пінчук. А інші 359 чинних батюшок, які залишаються вірними УПЦ- для них не аргумент?!

От і думайМО : є частина УПЦ, як то Кохановська з брехнею про “своїх по вірі”, митрополит Антоній Паканич, який досі відкрито проповідую тези російської пропаганди (американці все давно вирішили, та ін.), а є священики УПЦ, які просять свого батька м. Онуфрія хоч би на рівні заяв, хоч би обіцянками показувати що ми ідемо до автокефалії.

І нам за це погрожують заборонити у служінні деякі місцеві єпископи.

Нам дуже неприємно, коли дехто називає УПЦ- РПЦвУ, а Кохановські, митр. Антоній Паканич, митр. Лука запорізький і іже з ними- тільки цього й хочуть. Вони мріють, щоб УПЦ стала частиною частиною РПЦ, яка повністю підконтрольна путіну через Кирила зараз.

І єдина суть нашого листа-прохання до блаженнішого- не допустити, що УПЦ пішла шляхом, про який мріють вороги України. Бо тоді їй точно прийде кінець, а нам би цього дуже не хотілося. Вони мріють стати мучениками, і їх не лякає те що так вони самі знищать УПЦ разом з собою, тільки чужими руками.

Ці 360 священиків та 2 єпископи відповідальні за десятки тисяч вірян УПЦ. Нам прикро те, що зараз відбувається, а хоча б заради наших прихожан, нас ніхто не змусить мовчати, навіть погрозами заборони у служінні. Якщо ми замовкнемо- що потім скажемо Христу?»