В перші дні весни, зазвичай, перед 8 березня у Вінниці починається активна стихійна торгівля першоцвітами. Цього року з 1 по 20 березня на вінничан та гостей міста, що торгуватимуть підсніжниками, пролісками та іншими лісовими квітами (або їх купуватимуть!), очікують серйозні штрафи. Адже по незаконній торгівлі першими квітами Муніципальна поліція, патрульні поліцейські та Державна екологічна інспекція проведуть спільні рейди.

За словами начальника КП «Муніципальна поліція» Василя Гайовика, за незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу від 510 до 3 655 грн з конфіскацією квітів!

Працівники Муніципальної поліції разом з екологами звертаються до вінничан, аби вони не рвали квіти, занесені до Червоної книги. Також вони просять, не купувати ці рослини, адже таким чином стимулюється їх знищення.

– Якщо ви стали свідком купівлі-продажу підсніжників, прохання повідомляйте у поліцію за номером телефону 102, до Цілодобової варти (тел.:15-60), або ж написати працівникам ситуаційного центру у VIBER за номером телефону 067-4-102-101», – зазначив Василь Гайовик.