Із 1 серпня 2023-го переселенці отримають автоматичне продовження виплат до 31 січня 2024 року без необхідності подавати додаткові документи. Дітям і переселенцям з інвалідністю виплачуватимуть по 3000 грн на місяць, а іншим особам — по 2000 грн.

Але з 1 серпня деякі категорії біженців втратять право на грошову допомогу. Це переселенці, які перебувають за кордоном більше 30 днів поспіль без документально підтверджених обґрунтованих причин, а також ті, хто повернувся на колишнє місце проживання або засуджений за колабораціонізм чи перебуває в місці позбавлення волі.

Пенсії з 1 серпня

У серпні-2023 планові підвищення пенсії не передбачені. Проте, з нагоди Дня незалежності України 24 серпня, держава надає додаткові виплати особам, які мають особливі заслуги перед державою. Це стосується інвалідів війни I, II та III груп, учасників Революції Гідності та російсько-української війни, постраждалих, а також членів сімей загиблих учасників військових дій.

Тарифи на світло з 1 серпня

Раніше підвищення ціни на світло відбулося в червні — вартість зросла до 2,64 гривень за кв\годину. В середньому рахунки українців виросли на 250 гривень.

Тарифи на воду з 1 серпня

У липні планувалося підвищення тарифів на водопостачання, але після критики президента Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувала своє рішення.

Тарифи на газ з 1 серпня

На період війни в Україні запроваджено мораторій цін на газ для населення. Ціна за кубометр газу залишиться на рівні 7,96 гривень (з ПДВ) до 1 травня 2024 року, згідно з інформацією від Нафтогаз України.

Мораторій діє на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання – до закінчення воєнного стану та ще 6 місяців після.