Вінниччина під­три­мує області, які можуть залишитися без водопо­ста­чання через підрив російськими теро­рис­тами Каховської ГЕС.

10 тонн питної води та унікальний пристрій для фільтрування відправили на Дніпропетровщину від Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб.

– Наслідки техногенної катастрофи, яку спричинив теракт росіян на Каховській ГЕС, – жахливі. Під загрозою припинення водозабезпечення опинилися громади одразу чотирьох областей. Дніпропетровська область – одна з них. Каховське водосховище нині міліє. А з нього брали воду два райони області та чотири міста. Вантаж поїхав у Мирівську громаду, яка страждає від відсутності води, — розпо­вів голова об­­ласної ра­ди Вячеслав Соколовий.

З проханням допомогти людям з питною водою звернувся голова Дніпропетровської обласної ради. Вантаж зібрав Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Крім води, громада отримала унікальний акварюкзак для фільтрування води.

– Цей пристрій може забезпечити чистою питною водою 400 людей на добу! Такий самий акварюкзак ми уже відправили на Херсонщину, — розповів Вячеслав Соколовий. — Підтримати тих, кому важче! Згуртуватися та вистояти! Так уже понад рік працює наш Міжрегіональний штаб, його координатори. Не маємо права на втому, бо добре розуміємо, що Перемога і майбутнє України залежить від кожного з нас.

Вантаж допомоги уже розподілили у Мирівській громаді. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашик розповів, що там змогли забезпечити 3,5 тисячі мешканців з чотирьох сіл громади. Він також подякував Вінницькій обласній раді за допомогу.

Віктор МАРКОВИЧ