Побачив недавно новину про опитування нашої молоді і виявилося, що вони не  знають майже нікого з українських воїнів, хто був би для них прикладом для наслідування.

Привіт колишньому міністру освіти – шкарлету і системі освіти,  привіт колишньому міністру культури  – ткаченку, привіт  – так званому “марафону”!

Суспільство і молоде покоління знає, хто такий арестович, поворознюк, пес Патрон,  та інший політичний непотріб, але справжніх героїв, які є сучасними богатирями, лицарями, козаками  – назвати не можуть.

Тут виникає запитання і одночасно відповідь на нього – люди не знають своєї армії, вони її бояться, як наслідок  – сотні тисяч молодих юнаків, втікають від захисту своєї Батьківщини.


Молоді, здорові, сильні, які б могли пройти підготовку і знищувати російських окупантів - не довіряють армії і це величезна проблема.

На світлині  - Герої України: Дмитро Коцюбайло  "Да Вінчі" і Тарас Бобанич "Хамер"! Ці хлопці  - фантастичні воїни, вони таке витворяли на фронті, що режисеру Спілбергу і не снилося. Але в нас не має фільмів про Дмитра - молодого вовка, який вів свою зграю у бій. Ми не маємо фільмів про Тараса, який крутіший за будь яких "монгерштернів, монатіків" та інший зброд.

Нашу армію люблять і пишаються нею в Європі, США, Канаді, проте чомусь в Україні, ми не знаємо своїх героїв в обличчя.

- Хочете, я вам розкажу про комбата батальйону "К2" - Кирила Вереса. Його хлопці таке витворяють на фронті, що фільм  - "трансформери", буде просто тінню на фоні реальних персонажів.

- Давайте, я вам розкажу про дівчат-медиків: Ярина Чорногуз, Марія Ковалик... Їхня історія просто неймовірна і вони крутіші за вашу "барбі"!

- Я вам розкажу про 20-го танкіста Вадима, який їздить на танку і знищує російських окупантів.

- Я вам розкажу про молодого хлопця з Волині, який літає в небі дронами і блискавкою злітає на голови агресора.

Давайте, я вам розкажу про Адама, Санту, Старого, Лівшу, Кубу, Гонту, Бісмарка, хлопців з Києва, які були фанами "Динамо", а тепер знищують ворога на фронті.

Друзі, а наші пілоти, які літають на бомбардувальниках, винищувачах, я знаю цих привидів неба...

В мене є історії про режисерів, молодих акторів, юристів, письменників і вони вселяють довіру в голови українських людей, але дайте мені їх показати.

Давайте, будемо розповідати про них на всіх уроках, на телебаченні, кафе, університетах і тоді -  ми переможемо. Інакше, наша країна і ваші діти, внуки, ще довго будуть в пітьмі.

Михайло Ухман
Світлина - Андрій Пальваль