На Вінниччині новоспечений Остап Бендер влаштувався на роботу під виглядом аграрного менеджера. І так захопився бізнесом, що його довелось зупиняти правохоронцям.

Літинський районний суд виніс вирок уродженцю Гайсинського району, який навесні минулого року ошукав роботодавця на 1 767 686 гривень. Чоловік шахрайським способом за 26 днів роботи на підприємстві сприяв незаконному вивезенню з території агрофірми 3670 літрів засобів захисту рослин. Про це повідомляють у поліції Вінницької області.

Навесні минулого року 36-річний «спеціаліст» під час співбесіди запевнив роботодавця, що має досвід роботи в аграрній сфері та напрацьовану клієнтуру. Обіцяв, що зможе вмовити клієнтів відмовитись від співпраці з конкурентами.

Вже на третій день перебування на посаді менеджера зі збуту шахрай проявив свою «професійність»: без оплати вивіз зі складу товару на 21 тисячу гривень, далі на 112 та 735 тисяч гривень. За 26 днів аферист здійснив п’ять фіктивних продажів на загальну суму 1 767 686 гривень.

Вивезений товар зловмисник продавав, а кошти за нього не повертав, сподіваючись уникнути відповідальності, оскільки не був матеріально-відповідальною особою.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), та призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.