– За результатами місцевих виборів 2020 року Дмитро Копанчук став депутатом міськради від “Слуги народу” маленькому містечку Рудки на Львівщині.

Минулого року, попри діючу заборону виїзду з країни для чоловіків призовного віку, Копанчук тричі побував за кордоном, і принаймні двічі (24-25 липня і 1-18 серпня ) виїжджав як водій водій-волонтер через систему “Шлях”.

Як повідомили у відповідь на запит NGL.media в “Укртрансбезпеці”, Копанчука вносила до системи “Шлях” Хмельницька обласна військова адміністрація. Його мати Олена Копанчук обрана депутататом Верховної Ради від мажоритарного округу №189 на Хмельниччині.

Цього року Копанчук уже не користувався “Шляхом”.

За даними ЗМІ, близько полудня 1 січня він перетнув у Смільниці українсько-польський кордон на новенькій Toyota Land Cruiser Prado 150, що належить компанії “Гідросвіт”, де він є співвласником. Офіційною підставою для виїзду став супровід його батька, 46-річного Володимира Копанчука з другою групою інвалідності, доцента кафедри кримінального права Хмельницького університету управління та права.