27-30 липня 2023 року у м. Полтава відбувся чемпіонат України з плавання в 50 м басейні «Акварена». За звання чемпіонів та призерів змагань боролися понад чотириста плавців із 19 областей України. В умовах воєнного часу, з частими загрозами обстрілів, а відтак – сигналами тривог і очікуванні стартів у спеку на вулиці.

-Це вже історія. Чемпіонат України з плавання в Полтаві. Коли через тривоги він переривається і спортсмени мають чекати на свій старт на вулиці у 30-градусну спеку.

Коли Збірна Вінницької області має дуже хороші результати. Багато хто виконав норматив Кандидата у Майстри спорту України. Покращили свої особисті результати.

Коли наша збірна здобула два других місця і виборола дві срібних медалі завдяки моїй золотій рибці Майстру спорту України @zhosefinaa

Дякуємо тренерам і усій команді за підтримку! – написала мама Євгенії у своєму інстаграмі.

Вінницьку область представляла команда з 11 спортсменів: Стукова Євгенія, Майстер спорту України з плавання (тренери: Шевчук Л.М., Сізов Ю.В.), Рихлінська Анастасія кандидат у майстри спорту України з плавання (тренери: Шевчук Л.М., Коваль С.В.), Моргунов Олександр, кандидат у майстри спорту України з плавання (тренери: Соколовська І.В., Грушко А.В.), Вінокуров Володимир (тренери: Соколовська І.В., Грушко А.В.); Соломаха Артем (тренер – Грушко А.В), Єрмакова Анна (тренери: Соколовська І.В., Грушко А.В.); Рогач Катерина (тренер Сізов Ю.В.); Мельничук Владислав (тренер Сізов Ю.В.), Антонюк Олександр (тренери: Соколовська І.В, Грушко А.В.); Турчак Дмитро (тренер – Сізов Ю.В.), Артюх Микола (тренер Коваль).

-Попри непрості умови тренування під час повномасштабної війни, яка триває у нашій країні, вихованці палацу продовжують займатися плаванням – коментує тренер Андрій Грушко, який їздив на змагання зі спорстменами. Тренери системно працюють над розвитком плавання і для цього створюють відповідні умови адже цей вид спорту не тільки сприяє зміцненню здоров’я, а й допомагає відволіктись від негативних факторів, що є особливо важливо у такий нелегкий час. Цей Чемпіонат для нашої області виявився достатньо успішним. Оскільки склад спортсменів був найсильнішим за останні декілька десятиліть. Майстер спорту України Євгенія Стукова – перша дівчина за останні років двадцять, хто у нашій області виконала норматив Майстра спорту і на цих змаганнях вона проявила свою майстерність ставши дворазовою срібною призеркою на олімпійських дистанціях – суперспринті 50м вільним стилем та 100м вільним стилем. Решта нашої команди покращили свої особисті результати, а хтось вперше виконав норматив Кандидата у Майстри спорту України.

Вітаємо нашу область та вінничан любителів спорту з чудовими результатами і бажаємо нашим спортсменам подальших підкорень нових спортивних вершин!