Трагічна новина надійшла у Калинівську громаду: 2 серпня під час мінометного обстрілу на Донеччині загинув житель Корделівки Юрій Юрчук. Про це повідомила Калинівська міська рада.

Рік тому Юрія Юрчука мобілізували до війська, він узяв зброю у руки та став на захист України й загинув смертю Героя.

У загиблого залишилися батьки та брат. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій.

На війні загинув командир десантно-штурмової роти з Вінниччини Цимбал Роман Сергійович. Сьогодні герою мало б виповнитись 33 роки. Сумну новину повідомила Северинівська територіальна громада.

Роман Цимбал загинув 25 червня 2023 року під час бойового зіткнення з силами противника внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Новодонецьке Донецької області.

Романа призвали на війну, коли його сину було лише 10 днів.

Спочатку був в Миколаєві, потім в Великій Британії, в Шабо, в Італії. З Італії був проїздом в Жмеринці. Це був останній раз, коли бачили рідні Романа живим. Герою назавжди 32 роки.

У Жмеринці попрощалися з загиблим воїном Владиславом Червінським. Він був військовим медиком. З воїном, якому тепер назавжди 24 роки, попрощалися 4 серпня. Про це повідомляють у Жмеринській міській раді.

«Він щодня наближав Перемогу та рятував життя військових, але зустріти омріяний день Перемоги не зміг, бо віддав життя за Україну: вмиваючись сльозами, зі скорботою, що розриває серце, сьогодні, 4 серпня Жмеринська міська територіальна громада назавжди попрощалась зі своїм славним сином-патріотом Владиславом Червінським, що віддав життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність неньки-України», – йдеться в дописі.

Поховали мужнього воїна на міському кладовищі на Алеї Героїв у Жмеринці.

У вічність пішов патріот, захисник та Герой з Крижопільської громади, що воював за мир і свободу нашої країни. Загинув молодий, сповнений сил, мрій про майбутнє, який не задумуючись пішов на захист рідної землі та кожного з нас. Янголом неба став Дятлюк Юрій Юрійович, 12 грудня 1988 року народження.

Дятлюк Юрій Юрійович був старшим сапером інженерно-саперного взводу аеромобільного батальйону. Вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість та мужність, 3 серпня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Мар’їнка Донецької області, наш Герой-захисник загинув. Про це написали на сторінці Тульчинської РДА.

«Намагався підтримувати високий моральний дух, вникав у турботи оточуючих. З розумінням ставився до питань, що виникали та враховував їх. На критику та зауваження реагував адекватно,був здатний критично оцінювати свою діяльність, стійко переносив інтенсивні навантаження», – розповідають про Героя у Тульчинській РДА.

Від отриманих на війні поранень помер стрілець-санітар з Хмільника Іван Вінніченко.

5 серпня 2023 року захисник України помер від отриманих бойових поранень в Хмільницькій центральній лікарні. Про це інформує Хмільницька міська рада.

6 серпня, воїн востаннє повернувся до свого рідного дому – села Сербанівка Кривошиївський старостинський округ Хмільницької міської ради.