Саме вони входили у Раду Майдану у 2014 році разом із іншими активними майданівцями та депутатами. Тоді ми робили з Денисом розгорнуте інтерв’ю. Після Майдану їхні шляхи різко розійшлись.

Хорт потрапив за розірва ний портрет Порошенка на два роки до СІЗО, Денис став успішним громадським активістом. Щоправда, Хорт свого часу йшов кандидатом у депутати від радикалів, Денис із соратниками входив в цю партію. Однак ще влітку разом із Антоном Байдаченком та його викривальними заявами пішов від РП.

Опозиційні до влади сили кажуть, що Денис продався владі, його акції тепер спрямовані проти опозиції, і наводять приклади:

– Варто згадати принесену землю депутату міськради від «Батьківщини» Ганні Давиденко. А ще Денис із соратниками на Майдані підтримав знесення пам’ятника Шевченку та побудови там «Вишні скорботи», яку активісти вже нарекли «вишнею розбрату». В той же час Хорт та його однодумці виступили із засудженням знесення Шевченка.

Крім того, Денис робить радикальні заяви про те, що потрібно створювати озброєні загони і брати владу в свої руки, він проповідує ідеї анархізму. ГО, яку він очолює, називається Чорний комітет (Чорком).

Як відомо, під час останніх подій на Майдані проти Дениса та його соратника Дороша загадкові опоненти спланували цілу операцію. Спочатку викликали на певне місце зустрічі, потім побили та викрали телефон. Ми вже писали про це. Фото побитого Дениса Котова облетіли мережу Інтернет.

А невдовзі його телефон заговорив сенсаціями.

В Інтернет виклали немовби смс із нього, де чимало компромату, який може трактуватись як залучення Дениса та його соратників до замовних акцій. Зокрема щодо акцій Саакашвілі, інших, цікавість до справ місцевої «Батьківщини» та підготовки в ній перевороту, який не відбувся. В смс комусь Денис немовби повідомляє, що головою після перевороту там стане лояльна до них людина, і можна буде вирішувати питання… Там є чимало інших неоднозначних смс..

Тому опоненти, аналізуючи його поведінку після Майдану та ці смс, одноголосні: Денис та його команда працюють на замовні акції від влади проти опозиції та її лідерів.

Всі ці події ми попросили прокоментувати самого Дениса.

– Денисе, це правда, що на твоєму викраденому телефоні була твоя секретна переписка з друзями і деталі комерційних акцій Чоркому за бабло?

– Телефон вкрали не випадково, і це вже всім зрозуміло! Але нічого такого не було… Лише особисті думки та судження, хто за кого «топить», «підписується» і «палиться»… Ми ж всі вже навчені Майданом, а дехто війною, люди, що не будуть писати в месенджерах тупий компромат. Звісно, наші думки не всім подобаються, а тому нас із Дорошем побили і пограбували… Значить, бояться вийти відкрито, стінка на стінку. Значить, «сцикуни»! І це добре…

– І все-таки, за «бабло» пропонували за когось «потопити»?

– Перш за все, були комерційні пропозиції виступити під час літного прориву Саакашвілі кордону між Україною та Польщею. Причому були пропозиції з обох сторін! Але ми відмовились з ідеологічних причин, і справа тут не в грошах… Хоча Віта Заверуха була там! А нас там не було! Ось відповідь тим, хто шукає гроші в моїй переписці!

– Добре, а конфлікти на Майдані навколо Шевченка? Чому вас обзивали «тітушками» міської ради і мера Вінниці?

– Знаєте, ці голі звинувачення я та інші «незгодні» активісти чують не вперше… Бо дуже легко комусь кинути в обличчя такі слова без жодних доказів. І я розумію, що майданівці старшого покоління дивляться на нас із острахом, бо ми більш радикальні, ми готові до продовження революції проти олігархів та корупції, до війни за визволення України, до самопожертви і кровопролиття! І їх це дратує, бо вони чують лише себе! А хто думає чи говорить інакше – запроданці! Тільки не треба мені розказувати, хто і скільки стояв на Майдані.

Бо якби ми працювали на Гройсмана чи Моргунова, хто б наважився нас побити і пограбувати? А вже не кажу, що ця кримінальна справа зависла і навмисне гальмується… Чому нам не показують відео з камер стеження та фото нападників? Бояться, що буде самосуд чи спливуть якісь неприємні факти і «замовлені» люди? Повірте, я «фільтрую» всі новини та розмови – від активістів та близьких до політики людей, щоб не вляпатись у чиюсь «брудну гру» під гаслами «Слава Україні»… Бо ми вже не тупі «малолєтки», а справді революційна молодь.

Роман Ковальський
Тетяна Квасюк