В українському календарі може з’явитися ще одне свято –  День подяки. Воно може припадати на 22 жовтня, якщо ідею ухвалять.

Таку ідею просуває законопроєкт №9574, поданий в ВР нардепом Мазурашу.

У пояснювальній записці йдеться про важливість впровадження такого свята – це допоможе висловлювати подяку на загальнонаціональному рівні.

– Кожна людина отримає офіційну можливість висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити, – повідомляється в документі.

22 жовтня також обрано для свята невипадково – осінь і врожай овочів та фруктів сприятиме святкуванню за пишним столом у родинному колі. До того ж, на цей осінній день у світі припадає День змін на краще.

– Він присвячений тому, щоб допомогти зробити життя кращим – свято логічно поєднується з ідеєю Дня подяки, – додав Мазурашу.

Цікаво чи передбачає закон на кожному українському святковому столі запечену індичку? Щоб уже все було точнісінько так само, як в Америці.

Нагадаємо, що в Україні затвердили закон про перенесення низки свят. Так, уже з 1 вересня 2023 року за новими датами відзначатимуть Різдво, День захисників і захисниць України та День Української Державності.