Шаргородським районним судом Вінницької області постановлено виправдувальний вирок стосовно жителя Джуринської територіальної громади Жмеринського району Вінницької області, який обвинувачувався за ч. 2 ст. 307 КК України, тобто у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненому повторно.

Не погодившись з прийнятим рішенням суду, начальником Шаргородського відділу Жмеринської окружної прокуратури Вінницької області підготовлено апеляційну скаргу на незаконний вирок суду І інстанції.

За результатом розгляду апеляційної скарги прокурора, Вінницький апеляційний суд у своєму рішенні зазначив, що сукупність досліджених у судовому засіданні письмових доказів та показань свідків, у повній мірі дозволяє дійти висновку про доведеність вини особи у зберіганні з метою збуту, а також у збуті наркотичних засобів, через що його дії необхідно кваліфікувати за ч. 2 ст. 307 КК України.

Так, вироком Вінницького апеляційного суду скасовано вирок Шаргородського районного суду Вінницької області, а особу-правопорушника визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, та призначено покарання у виді шести років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, яке є його власністю.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури