Минулого року в Дубаї, цьогоріч в Абу-Дабі.

У складі збірної України на чемпіонаті світі продемонстрували свої сили семеро юних спортсменів з Вінниччини.

Голова Вінницької обласної федерації змішаних єдиноборств Володимир Соляр повідомив, що у травні у Вінниці провели чемпіонат України, на цих змаганнях і відібрали найсильніших представників до збірної команди України. І юні борці Вінниччини виправдали усі сподівання — вибороли 5 срібних медалей і одну «бронзу».

Срібними призерами стали: Мирослава Бочук, вікова група 14-15 років, вагова категорія до 44 кілограмів, вихованка спортклубу «Гепард», місто Тульчин, «Легіон 13», місто Вінниця; Єва Буженко, вікова група 14-15 років, вагова категорія до 57 кілограмів, вихованка спортклубу «Гепард», місто Тульчин; Роман Косаківський, вікова група 12-13 років, вагова категорія до 62 кілограмів, вихованець спортклубу «Сапсан», селище Чечельник; Дмитро Коломійчук, вікова група 14-15 років, вагова категорія до 67 кілограмів, вихованець спортклубу «Боєць», місто Хмільник; Анастасія Городівська, вікова група 16-17 років, вагова категорія до 52 кілограмів, вихованка спортклубу «Боєць», місто Хміль­ник; Роман Грабчак, вікова група 12-13 років, вагова категорія до 31 кілограма, вихованець спортклубу «Ілля Муромець», Тростянецький район.

– Мені дуже приємно, що саме борці з Вінниччини здобувають медалі, сходять на найвищі сходинки п’єдесталів на змаганнях світового рівня. Наше завдання підтримувати цих дітей і батьків.

В Україні повномасштабна війна, тому дуже важко організувати будь-які змагання, особливо виїзні, за кордоном. Фактично все навантаження лягає на батьків, тренерів і спонсорів. Але ми змогли знайти вихід із ситуації, щоб наші діти мали шанс реалізувати себе на найвищому спортивному рівні. Пишаємося, що золота медаль приїхала у Вінницю. Щирі слова подяки батьків і тренерам за те, що вони сьогодні роблять для наших дітей, — подякував почесний президент федерації змішаних єдиноборств ММА у Вінницькій області Сергій Кудлаєнко.

Каріна МАЄВСЬКА