21 лютого активісти, журналісти і бійці Національного Корпусу , Національних Дружин спільно з МВС та СБУ прийшли в офіс Інтернет-провайдера, який надавав свої сервери для сайту терористів і сепаратистів «Новороссия» та посіпак «русского мира». Цікаво, що головний офіс цієї фірми довгий час знаходився у Росії, а тепер перемістився до Євросоюзу в Єстонію і її керівником є громадянин Російської Федерації.

– “Ми побачили, що сепарський сайт “новоросія. name” має хостинг на сервері фірми, філія якої розташована у Вінниці! Коли ми прийшли до офісу компанії, яку активісти знайшли в Інтернеті, то нас вже чекали прямо в дверях та явно намагалися уникнути цієї зустрічі. Зауважимо, що прес-реліз до ЗМІ був надісланий за дві години до акції, а представників МВС та СБУ запросили безпосередньо перед нею, – зазначив організатор акції, керівник НК Вінниччини Олександр Яремчук. – Це наштовхує на думку про те, що серед тих, хто дізнався про акцію сьогодні вранці, були і ті, хто попередив працівників компанії про майбутній візит.

В процесі спілкування активістів з керівником компанії-провайдера Дмитром Скаленком стало відомо, що запит від Нацкорпусу про закриття сайту надійшов ще два тижні тому, але був проігнорований. Це аргументувалось тим, що працівники компанії не могли закрити сайт просто так, – потрібен був запит від МВС чи СБУ з відповідним проханням. Чи рішення суду!

– Вам відомо, що ви співпрацюєте з терористичними організаціями, що діють на боці країни-агресора Росії?» – запитав я у співробітників компанії як керівник НК Вінниччини, зазначив Олександр Яремчук.

У компанії заявили, що вона не здійснює контент-аналізу сайтів, яким надає послуги з хостингу, а тому не знає, яку інформацію там розміщує клієнт.

Звичайно, всі ці відмовки звучать смішно, адже принаймні вже два тижні завдяки запиту від НК у компанії знали, з яким клієнтом вони мають справу.

Врешті активісти дуже настійливо запропонували керівництву компанії заблокувати роботу сайту! Чи ми заблокуємо роботу цієї фірми!!! На це директор пан Скаленко відповів, що вже вдав відповідне розпорядження своїм працівникам і ворожий сайт не працює… Та чи надовго?

– Сервера у них в європейській Естонії, але офіс тут у нас у Вінниці! Думаю, на них сильно вплинув наш візит, бо при нас вони зв’язались з співробітниками з Естонії і негайно припинили роботу сайту”, – додав Яремчук.

Згідно аналітичної системи Youcontrol ТОВ “ФАСТВПС Україна” на 99% належить громадянину країни агресора Гавриліну Павлу і 1% вінничанину Дмитру Скаленку.

На даний час сторінка сепаратистського сайту не працює.