Сергій Моргунов: Обороноздатність – найважливіший пріоритет для всієї країни, тож продовжуємо допомагати нашим захисникам.

Вінниця оголосила одразу чотири тендери по заку­півлі квадрокоптерів, хі­мічних грілок та об’ємних тер­мо­сів для вій­сь­кових під­роз­ділів. За­гальна сума – понад 22 млн грн.

Це буде че­р­­гова допомога для на­шої армії, на яку на виконкомі місь­кої ра­ди наприкінці липня виділили 28 млн гривень. Серед потреб, які озвучили військові, також є коліматорні приціли та пікапи, які допоможуть протистояти ворогу. У місь­кій раді зазначають, що від­повідна тендерна документація про закупівлю вже незабаром буде розміщена на сайті Prozorro.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов наголосив, що обороноздатність наразі є найважливішим пріоритетом для всієї країни і без під­тримки з тилу війну не виграти.

«Ми постійно кому­нікуємо з військовими частинами. Цього разу отримали запит на пікапи, квадрокоптери, тепловізори, коліматорні приціли – все це допоможе їм виконувати бойові завдання у найгарячіших точках України, – сказав Сергій Моргунов. – Думаємо й про зиму, тож на фронт з Він­ниці готуємося передати 100 тисяч хі­мічних грілок та термопосуд. Це побутові речі, які знадобляться в окопах – вони мають зігріти та вберегти здоров’я вій­ськових у холодну пору».

Фінансування армії лягає на плечі державного бюджету. Від­повідно на забезпечення наших вій­ськових йдуть податки від громадян та бізнесу. За перші шість місяців поточного року на оборонні потреби український уряд виділив 672 млрд грн – це укомплектування бійців ЗСУ, закупівля озброєння та зарплати. Про це розповів пре­м’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

З початку повномасштабної війни на під­тримку Збройних сил України Вінниця виділила з бюджету вже понад 606 млн гривень. Торік для військових під­роз­ділів спрямували 418,9 млн грн, а у 2023 році сума вже перевищила 187 млн грн.

До нашої армії виявилася небайдужою вся громада – освітяни, школярі, музиканти та багато інших людей різного віку намагаються докласти зусилля, щоб допомогти хлопцям та дівчатам в пікселі. Працюють над цим підприємці та інші великі організації.

Зокрема Гумштаб, заснований Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим, в липні передав на фронт 20 автівок, тепловізори на суму в 5 млн грн, а також інше обладнання – камери нічного бачення, дрони тощо. Крім того, для захисників зібрали більше 300 кг ліків та засобів гігієни. Наразі, як зазначають на фейсбук-сторінці, формують чергову допомогу.