Але незважаючи на те що з боку компанії Укренерго маємо майже 80% виконання робіт із ремонту магістральних мереж, загроза до повернення масових відключень світла є.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив голова Національної енергетичної компанії Укренерго Володимир Кудрицький.

– Загроза масових відключень світла залежить від масштабу та характеру обстрілів або атак проти енергетичної системи, які може вчинити ворог наступної зими. Ми не можемо це достеменно знати, ми не можемо знати планів росіян, тому ми повинні готуватися до складних сценаріїв, і складні сценарії полягають у тому, що буде певною мірою повторення тих атак, які ми бачили минулого року, – говорить він.


На запитання, чи буде повторення таких масових відключень, як минулого року, Кудрицький відповів:

– Це чиста теорія, тому що ми не знаємо, куди влучать ракети чи дрони. Від цього дуже залежать наслідки для енергосистеми. Що ми можемо робити — ми можемо добре підготуватися.

Кудрицький зауважив, що підготовка полягає у відновленні об’єктів як Укренерго, так і електростанцій.

– Ця підготовка полягає у захисті об’єктів, і ми зараз працюємо якраз над інженерним захистом, щоб укріпити ці об’єкти, мінімізувати наслідки атак, якщо вони будуть. І, звичайно, ми говоримо про наші сили ППО, щільність ППО порівняно з жовтнем минулого року, коли почалися атаки проти енергосистеми, зросла.