Нестерпно дивитися відео, на яких директори, вчителі, вихователі-прихильники московської церкви воюють проти Православної Церкви України, ведуть себе абсолютно протилежно до загальноприйнятих норм моралі, антипедагогічно.

Учитель, педагог — державотворець за покликанням і місією!

У серцях своїх учнів він повинен плекати незалежну, соборну Україну як найвищу цінність, яку діти вчаться цінувати, любити понад усе, а коли виростуть, – будуть розвивати і захищати.

Закон України про освіту у п.2 Ст. 54 чітко визначає вимоги до педагогічних та науково- педагогічних працівників:

педагогічні, науково-педагогічні та наукові працівники серед іншого зобов’язані:

  • «настановленням і особистим прикладом утверджувати повагу до суспільної моралі та суспільних цінностей, зокрема правди, справедливості, патріотизму, гуманізму, толерантності, працелюбства;
  • формувати у здобувачів освіти усвідомлення необхідності додержуватися Конституції та законів України, захищати суверенітет і територіальну цілісність України;
  • виховувати у здобувачів освіти повагу до державної мови та державних символів України, національних, історичних, культурних цінностей України, дбайливе ставлення до історико-культурного надбання України та навколишнього природного середовища»ЯК КОЛЕГИ-ПЕДАГОГИ, ви можете собі пояснити приналежність до ворожої московської церкви – частини російської феесбешної церкви, яка завжди виступала проти незалежності України, проти української мови, а сьогодні відверто благословляє росіян вбивати українців⁉️

📌І ніякі посилання на Конституцію України – «Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої…», – тут недоречні!  Ніхто і нікому не вказує і не забороняє сповідувати  чи не сповідувати будь-яку релігію, а тим паче, – сповідувати православ’я! Навпаки! Україна – споконвіку православна!!!


Але, як ви, українські педагоги, пояснюєте самі собі сповідування православ’я у московському феесбешному варіанті?!

Учитель, освітянин - просвітитель громади за суттю! Так було завжди. Саме сьогодні велика надія на вас, колеги, у просвітництві людей!

Ви маєте самі добре знати історію України, українського державотворення, володіти ситуацією у суспільно-політичному, релігійному житті України і уміти пояснити громадськості.

Так, релігієзнавча експертиза статуту Української православної церкви (московського патріархату) довела наявність церковно-канонічного зв'язку з російською православною церквою. Про це повідомляє Державна служба України  з етнополітики та свободи віросповідання. Експертна група дійшла висновку, що ухвалення нової редакції Статуту про управління УПЦ (МП) (від 27 травня 2022 року) та постанови Собору УПЦ (МП) не привели до розриву церковно-канонічного зв'язку УПЦ з російською православною церквою, а сам статут УПЦ (МП) як структурного підрозділу РПЦ, який користується певними правами самостійності, але не створює автокефальної Церкви, залишається незмінним;

Служба Безпеки України оприлюднила величезну кількість фактів відвертого виправдання священниками московської церкви російської  агресії, розповсюдження феесбешної літератури з пропагандою «русского мира», відвертої колаборації з ворогом.

Колеги-педагоги - прихожани московської церкви! Питаєте, що вам робити, коли у вашому населеному пункті є тільки московська церква?

Збиратись на збори громади, пояснювати людям ситуацію, МИРНО, тільки МИРНО і конструктивно приймати рішення про перехід з московської церкви до Православної Церкви України!!!

Це також ваш фронт - освітянський, просвітницький!

Дорогі колеги - педагоги! ПЕРЕМОГА

УКРАЇНИ- відповідальність кожного з нас!

«Війни виграють не генерали, війни виграють шкільні вчителі та парафіяльні священики»

(Отто фон Бісмарк)

Оксана Палійчук