Трьох «розжалували» за хабарі, хтось одружився і виїхав в інший регіон, когось не влаштовує зарплата і важкий графік роботи, а 12 колишніх патрульних вирішили шукати кращої долі за кордоном!

– Після недавнього поповнення — 50-ти новачків — у патрульній поліції міста працює 386 працівників. Але в перший рік нашої роботи звільнилось 16 працівників, минулого року – 51, — розповіли під час звіту за 2 перші роки роботи патрульних у Вінниці керівники підрозділу. – Причини «відтоку» різні — від стресів та постійного навантаження до виїзду за кордон. І треба визнати, що 12 колишніх вінницьких патрульних подались на заробітки… І це при тому, що серед патрульних нині служать 47 дівчат і за два роки лише чотири дівчини звільнилися із патрульної поліції Вінниці!

– Чи піднімуть копам зарплату?

– У містах-мільйонниках із 1 січня рядові отримують вже від 10 тисяч гривень… До 400-тисячної Вінниці ця хвиля «нової зарплати» ще не дійшла, — зазначають патрульні. – Але бажаючі служити в нашому підрозділі є, і нині триває набір нових кадрів.

Щодо скандальної історії з патрульним Чорним, який склав на атовця Євгенія Орла з колегами 3 протоколи, то службове розслідування з цього приводу продовжили ще на 30 діб, і воно триває! І це при тому, що всі три протоколи – про п’янку, «матюки» і злісну непокору поліції – суд вже скасував…

А за кількістю транспортних засобів, то на сьогодні в УПП Вінниччини вже рахується 32 Toyota Prius, 3 — Skoda Octavia, 2 — Hyundai Sonata, 4 — Volkswagen Passat та 5 — Mitsubishi Outlander. А ще поліцейські у 2017 році отримали із бюджету Вінниці субвенцію – 850 тисяч на новий тактичний одяг та ремонт авто. Але, на жаль, на нашому залізничному вокзалі через несплату комунальних послуг закрили пункт поліції… Тож питання залишається відкритим.

Цікаво, що протягом останніх 2 років лише у Вінниці було притягнуто за п’янку за кермом 4111 водіїв, і це показник №1 в Україні! Хоча певний відсоток «блатних» та «рішал» змогли відбрикатись від штрафу в 10200 гривень і позбавлення прав водія на 1 рік…