Підчас чергового обстрілу ракетами Іскандер жертвами стали дві співачки.

Під час обстрілу дівчата виступали з вуличним концертом, щоб зібрати кошти на підтримку українських захисників.

У Південному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії України розповіли, що одна із двох співачок, які загинули під час ракетного удару по Запоріжжю, – донька військовослужбовця.

Прес-служба об’єднання нагадала, що 9 серпня о 19:45 російські війська здійснили жахливу атаку на житловий квартал Запоріжжя. Під час ракетного обстрілу серйозно постраждали будівля супермаркету АТБ, храм святих апостолів Петра і Павла та прилеглі житлові будинки.

“Внаслідок російського обстрілу сталися втрати серед цивільного населення, зокрема, загинули двоє дівчат-подруг, які постійно займалися підтримкою Сил оборони України, і в час перед обстрілом саме давали концерт на площі, куди влучила російська ракета. Одна із вбитих дівчат – донька військовослужбовця Національної гвардії України – Крістіна Спіцина”, – повідомляють у прес-службі.

Батько Крістіни – військовослужбовець НГУ Олександр Спіцинин, який з перших днів війни став на захист України і своєї родини. Під час обстрілу дівчина разом зі своєю подругою Світланою Сємєйкіною виступала з вуличним концертом для місцевих жителів та збирали кошти на підтримку військових. Після вибуху ракети Сємєйкіна загинула на місці події, а Спіцину з важкими травмами було доставлено до лікарні. Незважаючи на зусилля медиків, наступного дня співачка померла в реанімації.

За даними прес-служби, після початку повномасштабного вторгнення РФ Крістіна та Світлана створили дует “Similar Girl”, що виконував пісні та записував відеоролики на підтримку українських захисників. На свято “День батька” вони записали і відправили відеозвернення на підтримку нацгвардійців. У цьому зверненні дівчата під власний акомпанемент гітари виконали пісню, присвячену своїм батькам та всім бійцям, які стоять на захисті держави. Цей відеоролик набрав близько півтора мільйони переглядів в різних соцмережах.

“Трагічна загибель Крістіни Спіциної та її подруги Світлани Сємєйкіної є черговим жахливим свідченням російських терористичних атак на мирне населення. Долаючи трагічні випробування, українці продовжують доводити світу, що РФ є країною, яка всюди здійснює акти тероризму та насильства”, – наголошують гвардійці.

Наступного дня російські окупанти знову вдарили ракетами по Запоріжжю. Цілили в готель, в якому перебували представники ООН.