Народилася вона давно, але тільки у 2016 році Вінницька рада дозволила провести реконструкцію та перепланування частини приміщень ОДА під «прозорий офіс». Та все затягувалося, бо не було проекту, не могли визначитися з прощею. Коли з’явився проект — почали шукати приміщення і не знайшли нічого ліпшого, як добре всім відома демократичними цінами їдальня.

Але залишатися «немодними» в облдержадміністрації не захотіли, тому знову питання створення «прозорого офісу» винесли на обговорення під час 29 позачергової сесії 16 лютого у рамках внесення змін до бюджету.

Ціна питання — 5 мільйонів 200 тисяч гривень — стала причиною гарячих дискусій у сесійній залі. Першим почав обурюватися депутат Владислав Рой.

– Для чого ми виділяємо величезні кошти у розмірі п’ять мільйонів 200 тисяч на цей «прозорий офіс»? Кому він потрібен? Краще ці кошти перенаправити на фінансування обласних програм.

На захист «прозорого офісу» став голова комісії з питань комунальної власності О. Масленіков, зауваживши, що офіс створюють для зручності роботи депутатів. А їдальня, куди ходить пів-Вінниці, не потрібна.

Коротко і ємко висловилася проти депутат Жанна Дмитренко.

– Я не маю де приймати людей. Але вважаю, що в час війни «прозорий офіс» – це велика розкіш! І так скажуть мої виборці! І тому я проти цього!

Зрештою депутати запропонували ці гроші віддати на потреби онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні. Цю пропозицію підтримав Валерій Коровій, і 55 депутатів проголосували за те, щоб більше 5 мільйонів гривень були спрямовані на здоров’я дітей.

А що ж «прозорий офіс»? Питання знову зависло на невизначений термін.