Про це повідомив голова Канцелярії президента Польщі Павел Шрот в ефірі Польського радіо.

Шрот звернув увагу, що глава президентського Бюро міжнародної політики Марцін Пшидач отримав від Києва особисте запрошення на переговори в Саудівській Аравії щодо української формули миру.

За словами Шрота, це свідчить про покращення відносин між Україною та Польщею.

Він додав, що до будь-яких суперечок варто підходити спокійно, намагатися їх вирішити, щоб зберегти хороші відносини між країнами.

– Думаю, це не єдина розбіжність між нами, і в майбутньому вони, звісно, будуть з’являтися. До цього потрібно підходити спокійно, працювати щодо їх вирішення, щоб відносини між нашими країнами були хорошими і ставали кращими, – заявив Шрот.


Як відомо, предметом обміну гострими заявами між Україною та Польщею стало, зокрема, ембарго Варшави на імпорт українського зерна. Польська влада попередила, що, попри можливе припинення блокади з боку Євросоюзу, вона продовжить заборону в односторонньому порядку.

А глава Бюро міжнародної політики Марцін Пшидач в інтерв’ю місцевим ЗМІ заявив, що Україна має більше цінувати допомогу, яку надає Польща. Це висловлювання пролунало в контексті ситуації довкола експорту українського зерна.

У Києві сприйняли заяву досить різко і викликали до Міністерства закордонних справ польського посла Бартоша Ціхоцького. Варшава відреагувала дзеркально і викликала до МЗС посла України Василя Зварича.

У конфлікт втрутився президент України Володимир Зеленський. У відеозверненні він подякував Польщі за надану підтримку та закликав зменшити емоційне напруження.