– Це надзвичайно важливий закон, який встановлює справедливість щодо військових. Я обіцяв із 1 січня підвищити пенсії, і я пам’ятаю про це. Але дискусії щодо проекту закону тривають. І вони можуть тривати місяць і два. Тому сьогодні ми ухвалюємо рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців – у середньому на 1,5 тисячі гривень. Нарахування почнуться від сьогодні, – сказав 21лютого прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Глава уряду повідомив, що рішення було напрацьоване спільно фахівцями Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики та Мінфіну.

-Я закликаю всі сторони працювати над тим, щоб розробити новий закон, який відновить соціальну справедливість щодо військовослужбовців, – додав прем’єр-міністр.

Зазначається, що це рішення уряду буде чинним до ухвалення відповідного законопроекту, який сьогодні обговорюється. Пенсії військовим будуть перераховані з 1 січня 2018 року, навіть якщо відповідний закон буде ухвалений у лютому чи пізніше.

На обліку в обласному управлінні пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян станом на 1 лютого 2018 року перебуває 21502 пенсіонери, – повідомили у ГУ ПФУ у Вінницькій області. – Із них пенсіонери по Міністерству оборони складають 50,2%, або 10800 осіб; пенсіонери по Міністерству внутрішніх справ становлять 34,6%, або 7437 осіб. Перерахунок, згідно урядової постанови, буде проведено всім пенсіонерам, які перебувають на обліку в ГУ ПФУ у Вінницькій області.

Для підвищення пенсій всіх військових пенсіонерів України у 2018 році потрібно 10 млрд. грн., у 2019-му – 17 млрд. грн.