Як уже відомо, раніше до ПЦУ долучився священник та дві його парафії із сіл Михайлівка та Жабелівка Вінницького району. А 9 серпня стало відомо, що третя парафія – села Олександрівки Вінницького району, в якій був той самий настоятель, підтримала його рішення та приєдналась до ПЦУ.

Про це повідомляє  пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

З проханням про приєднання до Православної Церкви України до митрополита Вінницького і Барського Симеона звернулися члени релігійної громади храму Покрова Пресвятої Богородиці с. Олександрівка Вінницького району Вінницької області. Настоятель задовольнив прохання та видав указ про прийняття парафіян до складу єпархії.

Щоправда, не обійшлось без конфлікта. Адже з єпархії московського патріархату призначили священника, котрий мав провести богослужіння в неділю, 6 серпня. Жителі дізнались про це, зібрались усім колективом та, як вони зазначили, «не допустили до церкви московського поплічника».

Церква будувалась спільним коштом жителів села, які підтримують перехід до ПЦУ. Тому громадяни зібрали підписи з проханням прийняти їх до складу Вінницької-Барської єпархії Православної Церкви України та передали митрополиту. А відтепер стали прихожанами ПЦУ.