Про це повідомляє російська служба BBC.

За даними журналістів, офіцер-артилерист був “заступником начальника обліково-операційного відділення польового артилерійського складу”. Військовослужбовець проходив службу у військовій частині 59313-39, що належить до “Об’єднаного стратегічного командування Східного військового округу”. У звичайний час ця частина дислокується у селищі Тейсін Хабаровського краю.

“3 серпня я вирішив залишити російську федерацію у зв’язку з тим, що не хотів брати участь у кровопролитній війні, яку розв’язала моя держава. Зараз я перебуваю в Республіці Литва, де попросив політичного притулку”, – сказав Іван Корольов.

За словами росіянина, він брав участь у СВО, але був весь час на території росії. На території України, стверджує він, не воював.

“Ми займалися забезпеченням російських військ боєприпасами. Ми брали боєприпаси з усієї Росії, з усіх частин, з усіх арсеналів і розподіляли їх бригадам, частинам безпосередньо в Україну”, – запевняє військовий.

Заяву лейтенанта 11 серпня було прийнято до розгляду, після чого його відправили до міграційного центру в Пабраді. Він перебуватиме там, доки литовська влада розглядатиме його заяву.