В суботу, 12 серпня, в Австрії мікроавтобус з українцями потрапив у ДТП. Аварія сталася між виїздами Гавайншталь-Мітте і Хохляйтен у напрямку Відня.

Як повідомляє RMF FM, мікроавтобус перекинувся, пробив перила мосту і впав на ґрунтову дорогу, яка проходила під автобаном. Водій, який вижив в аварії, зізнався, що на кілька секунд заснув.

Внаслідок аварії загинуло четверо людей – двоє дорослих (бабуся та дідусь) і двоє дітей (у віці кількох місяців і трьох років). У машині їхала ще одна дитина – вона отримала легкі поранення. Троє інших пасажирів отримали легші травми.

У ЗМІ з’явилася інформація, що мікроавтобус мав польську реєстрацію.

“Ми вже можемо підтвердити інформацію, встановлену з австрійською поліцією, що це був транспортний засіб з польськими реєстраційними номерами, а їхали в ньому громадяни України. Громадян Польщі в ньому не було”, – повідомив заступник голови МЗС Польщі Павел Яблонський.

Польські консульські служби були в контакті з австрійською поліцією відразу після трощі. Яблонський зазначив, що жертви були громадянами України. Цю інформацію негайно передали українському посольству.

У рятувальній операції брали участь п’ять рятувальних автомобілів, три карети швидкої допомоги та гелікоптер.