Російський диктатор Володимир Путін відомий тим, що вимагає застосовувати до своєї особи безпрецедентні заходи безпеки.

ЗМІ неодноразово повідомляли, що під час деяких зустрічей російського лідера заміняли двійники, а якщо Путін має намір сам брати участь у зустрічах, то його обслуговчий персонал проходить тижневі карантини, за столом зі співрозмовниками Путін знаходиться за десяток метрів. А ще існує спеціальний співробітник спецслужб, який навіть ходить до туалету після президента РФ та збирає його екскременти, аби ніхто не міг виділити ДНК зі зразків.

Тим часом колишній співробітник КДБ і служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов заявив, що російський диктатор, зневажаючи чи не всіх лідерів інших країн, може боятися лише двох з них – це президенти Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та Китаю Сі Цзіньпін.

Вони викликають у Путіна певні побоювання, каже Жирнов. В етері “24 каналу” він заявив, що повага до турецького лідера “досягла найвищої точки” в листопаді 2015 року. Саме тоді повітряні сили Туреччини збили російський винищувач.

А що стосується китайського лідера, Жирнов вважає, що Путін його побоюється через те, що поважає й заздрить, бо “Китай є країною з великою кількістю населення та в 10 разів більшим, ніж у Росії, ВВП”.