– В акваторію Чорного моря виведено фрегат «Адмірал Макаров» із несенням 8 ракет «Калібр», часто читаємо ми в тривожних новинах. Чи навпаки – з фрегата цього запущено ракети які летять на Київ, Хмельницький, Вінницю, інші міста.

Так ось знайте і пам’ятайте завжди, що капітаном цього

фрегата-ракетоносія є

Г.Бреєв. Він з Кирнасівки, що біля Тульчина. В 1996 році закінчив український військовий вуз – Севастопольське ВМІ ім. Нахімова, 27 липня 1996 року призваний на військову службу в ЗСУ.

До 2014-го служив у ЗСУ в Криму. А потім зрадив.

Для довідки:

Колишнього командира Севастопольської військово-морської бази України засуджено до 15 років ув’язнення за державну зраду та дезертирство. Він проходить військову службу вже у рф на посаді командира фрегата “Адмірал Макаров”, з якого окупанти атакують міста України.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

У суді було доведено, що чоловік 2014 року під час окупації Криму зрадив військовій присязі, відмовився виконувати обов’язки військової служби у ЗСУ та перейшов до російської армії.

Надалі він обійняв посаду командира фрегата “Адмірал Макаров”.

“З борту цього фрегату з лютого 2022 року військовослужбовці РФ запускають крилаті ракети по всій території Україні”.

З 2016 року командиром фрегата “Адмірал Макаров” є капітан 1-го рангу Бреєв Григорій Олександрович, родом із Вінницької області.

З Кирнасівки, що біля Тульчина. Раніше командував українськими корветами “Луцьк” та “Тернопіль”.

З 2018 року брав участь у вторгненні РФ до Сирії в складі оперативного з’єднання ВМФ РФ у Середземному морі.

В ДБР повідомляють, що Бреєв повернувся в Україну в 2022 році. Під час повномасштабного російського вторгнення він безпосередньо керував пусками крилатих ракет «Калібр» із свого фрегата по цивільних об’єктах в Україні, зокрема по Миколаєву та Одесі.

Керує і зараз. Жителі Кирнасівки, земляки та однокласники проклинають його і називають ганьбою Тульчинщини.