– Держава БЕЗКОШТОВНО гарантує всім пацієнтам надання необхідної медичної допомоги та лікарських засобів, які передбачені програмою медичних гарантій! Війна не є причиною, через яку з пацієнта можуть вимагати гроші за надані послуги або ліки., – на цьому, під час зустрічі із журналістами у Вінниці наголосила голова НСЗУ Наталія Гусак.

«Сьогодні матимемо серйозну розмову з головами тергромад. Адже саме вони разом з керівництвом медзакладів розпоряджаються фінансами, які перераховуються від НСЗУ. Перевіримо як лікарні з якими ми уклали договір, виконують свої зобов’язання. Адже я сама під час перевірки однієї з лікарень Вінниці була здивована, що записи прийому на рентгеноструктурний аналіз проводився лише до 14 години. Хоча лікарня отримує кошти від НСЗУ, щоб пацієнт міг зробити рентген у будь-який час доби». – зауважила Наталія Гусак.

Зазначимо, що НСЗУ готова розглядати кожну скаргу і звернення щодо не безоплатності надання медичної допомоги у лікарні. В тому числі як люди із онкологічними захворюваннями безкоштовно отримують повний курс хіміотерапії. Якщо з пацієнтів вимагають гроші, вінничани можуть  зателефонувати на телефон гарячої лінії 16-77 або залишити письмове звернення на офіційному сайті НСЗУ.

Андрій Власенко