На цей раз депутат міськради м. Тульчина Юрій Швейбиш опри­люднив ось що:

– На мій телефон прийшло із російського номера повідомлення. На ньому фото паспорта рф з фото, схожим на нашого секретаря міськради Віталія Чубу. Збігаються і дати народження та інші дані.

Він повідомив, що перед цим звернувся до правоохоронців, написав відповідну заяву, щоб провели розслідування.

Як стало відомо нашому кореспонденту, такі фото із російських номерів розіслали й іншим активістам. Вони наголошують, що це дуже серйозне звинувачення, бо Віталій Чуба був держслужбовцем у час вказаного отримання – лютий 2021. А це держрада і кримінальна відповідальність…

Що це — фейк, тиск, викриття чи робота спецслужб ворога?

 Ось як ситуацію пояснює сам Віталій Чуба «33-му»:

– Це ще раз доводить, що наді мною чиниться політична розправа. Хтось дуже хоче різними способами зняти таки мене із посади секретаря ради.

Надісланий паспорт – це грубий наклеп. Я ніколи не отримував такого паспорта. Ні в Криму, ні в рф не був…

Я пройшов усі щаблі держслужбовця, 17 років очолював податкову, потім був головою Тульчинської РДА, пройшов усі спецперевірки. Який паспорт?

– Ви ж бачили, що паспорт діючої серії і не змахує на звичайний фотошоп. Тут можуть бути задіяні спецслужби ворога. Вас не агітували таємні гінці, щоб очолили Тульчин, стали гауляйтером, коли прийдуть «їхні»?

– Ніколи! Всі вони знають мою проукраїнську позицію. Про те, що я входжу до комісії, яка перейменовує вулиці та приймає рішення про демонтаж пам’ятників радянської епохи. Делегація від московських віруючих приходила та проклинала мене… Думаю, що тут могли приєднатись обрані від ОПЗЖ депутати, які, мабуть, мають таємний зв’язок із «рускім міром», щоб помститись мені за демонтаж пам’ятників та наведення порядку, патріотизм.

Запити Швейбиша – від­повідь на ініційовані мною перевірки щодо несплати податків за торгові точки. Про закупівлю у нього без участі «Прозоро» товарів. Наприклад, для садочка номер 5.

– Ваші опоненти кажуть, що ваша теща працює досі у Росії?

– Це не так. Вона зараз на заробітках у Польщі. Була колись на заробітках у Москві. Як багато хто із наших земляків. Крім того, вже десь років зо три я з певних причин з нею не спілкуюсь.

На завершення скажу, що я сам написав звернення до Генпрокурора, СБУ, всіх можливих правоохоронних структур негайно розібратись, знайти тих, хто поширює проти мене цей наклеп.

Крім того, я прошу правоохоронців розібратись і запитую Юрія Швейбиша: а це правда, що в нього є громадянство та паспорт Ізраїлю?

– Чи маєте Ви громадянство Ізраілю? – ми запитали і Юрія Швейбиша

Депутат Тульчинської міськради Юрій Швейбиш на сесії озвучує про факт загадкового отримання із рф копії паспорта на ім’я Віталія Чуби

– Ви що, я лише закордонний паспорт України зробив, коли дружину возив лікуватись до Ізраїлю. Можу сам ініціювати до посольства Ізраїлю запит про моє гродадянство.

– Ви почали переслідувати В.Чубу, бо у Вас виявили несплату за торгові точки і Ви, зі слів вашого опонента, змушуєте купувати заклади у вас товари?

– Ніяких порушень я не маю. А щодо закупок, то заклади освіти у нас є автономними. А я є підприємцем. Як і половина депутатів. То що, вони не можуть чогось купувати у нас за вигідними цінами? А Віталій Чуба нехай краще розкаже про трактор комунгоспу, який він присвоїв, користувався. Аж доки голова В.Весняний на наші зауваження не змусив його повернути.

Щодо зв’язків із «рускім міром», то мене всі давно знають як ярого противника цього усього. Я пам’ятник Леніна сам особисто зніс і Суворову у Тульчині. За власні кошти викликав кран. А потім передав міськ­раді, і Леніна продали з аукціону. Бо такі як Чуба чомусь не поспішали.

Я батько 2-х синів, які на фронті. Уявіть собі, що я пережив, коли вно­чі висвічу­ється російський номер… Думав, щось вже з синами. Потім мені шлють це фото паспорта. У мене вся душа тремтіла. Думав – карточку для викупу когось із них прислали. Ціла ніч була на нервах. Роздивлявся і побачив, що це той самий паспорт. А далі вже зробив звернення до СБУ і оприлюднив на сесії.

Я нікого не обмовляю і ні з ким не зводжу рахунки. А як нормальна людина реагую і на танці в День трауру, і на цей паспорт. Нехай все буде по справедливості…

Чекаю відповіді компетентних служб.

Вислухала Тетяна Редько