Ця трагедія сталась минулої середи у чеському місті Пльзень. Згідно зі встановленими на даний момент фактами, хлопець заманив дівчину на прогулянку біля річки.

– Оскільки дівчина була знайома з молодим чоловіком певний час, вона погодилася. Через деякий час чоловік змінив напрямок і несподівано пішов у найближчий ліс, – пояснила речниця поліції Міхаела Райндлова.

Після цього молодий чоловік зв’язав дівчині руки, заклеїв їй рот клейкою стрічкою і зґвалтував. Він завдав їй різаних ран і погрожував вбивством.

– Потім він загорнув дівчину в мішок, скинув її з обриву в ліс і зник з місця злочину. Дівчині, яка симулювала смерть, що, ймовірно, врятувало їй життя, вдалося втекти з місця події і викликати швидку допомогу. Вона негайно повідомила нам про цей випадок, – додала Райндлова.


Такий вчинок підозрюваного спровокував хвилю ненависті до біженців з України. Деякі жителі нібито навіть спробували організувати акцію протесту. Поліції вдалося запобігти цьому.

Президент Чехії Петр Павел відреагував на скандальний інцидент у Пльзені.

– Нагнітання негативних емоцій до некерованого рівня призводить лише до того, що ми стаємо тим, проти чого виступаємо. Я високо ціную позицію наших громадян, які поки що об’єднані у своєму прагненні просувати справедливість, правду та солідарність, – написав він у Twitter.

Зазначимо, що хлопець живе у країні вже досить давно і не є біженцем, який виїхав з України через повномасштабну війну.