Визволяли, денацифіковували, демілітаризовували, рятували світ від українського диявола… Зрештою, виявилось, що просто прийшли “віджимати” та грабувати. І хоча вже увесь цивілізований світ зрозумів, що реальний “руський мір” – це імперія Зла, кремлівські воєнні злочинці знову незграбно виправдовують свою агресію. Міністр оборони рф озвучив ще один новий “пріоритет” і нову причину невиправданої війни в рамках XI московської конференції з міжнародної безпеки.

Шойгу заявив, що новий пріоритет “СВО” – звільнення російських солдатів з полону.

За його словами, звільнення російських полонених – тепер головний “головний біль” для його відомства.

Про це шойгу висловився в рамках свого виступу на XI Московській конференції з міжнародної безпеки. Слова міністра цитуються в мережі.

“Одне з пріоритетних гуманітарних завдань “спеціальної військової операції” – звільнення російських військовослужбовців з українського полону”, – вказав шойгу.

Мовляв, на даний момент РФ вже налагодила співпрацю з Комітетом Червоного Хреста, щоб знайти полонених окупантів в Україні. Він уточнив, що це досить “делікатна” робота, пославшись на те, що Київ “не здатний домовлятися”.


Хоча, з самого початку російської агресії Київ пропонує обміняти всіх полонених на всіх, шойгу разом із диктатором путіним шукають собі додатковий головний біль і продовжують цинічно брехати та вчиняти судилища над українськими військовополоненими та цинічно вбивити їх у місцях утримання. До речі, цього ЧХ чомусь досі не помічає. Цікаво, як з такою вибірковою сліпотою він шукатиме полонених рашистів?

Також на конференції шойгу відзначився заявою про те, що Росія не використовує касетні боєприпаси на війні в Україні "з гуманітарних міркувань". Заяву свого міністра висміяли росіяни.

Під постом про шойгу на одному з телеграм-каналів пропагандистських ЗМІ коментатори нагадали, що Росія била касетними боєприпасами не тільки по містах України, а й по Грузії: "Брешуть, як дихають. З перших днів війни застосовують"; "Такі, блін, гуманітарії у нас взагалі"; "Досить сміятися, може йому, правда, не повідомили", - заявили росіяни.

Це було б так смішно, якби не було так сумно. Росія - міжнародний терорист, який безпричинно шляхом військової агресії вже півтора року знищує сусідню суверенну країну, досі залишається членом радбезу ООН. Досі окупанти озвучують якісь маразматичні виправдання своєї кривавої розправи над мільйонами безневинних мирних громадян. І досі відповідальні міжнародні безпекові структури уважно слухають цю примітивну маячню та закривають очі на воєнні злочини кремлівських деградованих нелюдів.