Однак, нова хвиля мобілізації у росії може відбутися у березні, коли пройдуть місцеві вибори. Тоді планують призвали до 250 тис. людей.

“Ресурс Росії небезмежний. Ні в економіці, ні у військово-промисловому комплексі, ні в людському резерві. З цією шаленою швидкістю, з якою знижується кількість російських підрозділів в Україні – а це орієнтовно до 400-500 людей на добу.

Зрозуміло, що Путіну сьогодні необхідно проводити чергову хвилю мобілізації. Вони намагаються зробити це приховано – шляхом надсилання електронних повісток, але бажаного результату це не дало”, – пояснив екс-голова Служби зовнішньої розвідки України та екс-начальник ГУР генерал-лейтенант Валерій Кондратюк.

За його словами, наразі у РФ відтягують нову хвилю мобілізацію, оскільки 10 вересня там відбудуться регіональні вибори.

“Оголошення мобілізації перед ними буде бити по рейтингах влади, а їм перед виборами треба показати або намалювати найкращий результат, який вони уже намагаються оголосити. Цей результат буде перетікати у вибори президента, які відбудуться у Росії в березні. Для них вкрай важливо засвідчити певний результат і після того оголосити мобілізацію. Вони планують мобілізувати приблизно до 250 тис. людей. Путін збирається воювати не до останнього патрона, а до останнього росіянина”, – додав генерал-лейтенант.