Лазню бійцям передали голова облас­ної ради Вячеслав Со­ко­ловий з командою депутатів.

Крім того, з Вінниччини на передову виїхав стоматкабінет. Як завжди, на запит військових команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу відреагувала дуже швидко.

– Забезпечення та підтримка військових – пріоритет Штабу, – наголошує голова обласної ради Вячеслав Соколовий. – Координатори постійно підтримують контакт із бійцями та знають їхні потреби. Мобільна лазня – універсальний комплекс, який має чотири душові кабіни, дві пральні та дві сушильні машини. Це те, що потрібно захисникам і захисницям у будь-яку пору року. У наших героїв мають бути всі зручності, які тільки можливо забезпечити в умовах війни!

Пересувний стоматологічний кабінет із сучасним обладнанням та якісними матеріалами – теж саме те, чого потребують військові. За день він може прийняти близько 100 хірургічних па­цієнтів, а терапевтичних – 30-40.

Територіальні громади Він­ниччини зібрали для вояків понад чотири тонни продуктів.

– Передаємо продукти, вирощені на Вінниччині: буряки, яблука, сливи, кавуни. Так, він­ницькі кавуни веземо на Херсон­щину, — розповідає депутат обласної ради та координатор Штабу Олександр Хо­м’як. — Ще – мінеральна вода, засоби гігієни та мийні засоби.

У підрозділах, які отримали допомогу від Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу, служать воїни з різних регіонів України, чимало там і жителів Вінниччини. Серед них – депутат обласної ради Сергій Якубовський.

Добра вісточка з рідного краю, суттєва підтримка та зустріч із земляками – це для наших хлопців на фронті особливо приємно.

– Все, що ми нині робимо, має одну мету – перемогти ворога, — каже голова обласної ради Вячеслав Соколовий. – Коли ми — згуртовані, ми – непереможні.

Віктор МАРКОВИЧ