Україна переживає один із найскладніших періодів своєї історії – часи повномасштабної війни з росією. Цей конфлікт може тривати довгий час і у випадку, якщо війна затягнеться — готовність долучитися до війська має бути у всіх.

Це може стати поштовхом для зміни політики мілітаризації та впровадження обов’язкової військової служби для всіх громадян.

І це питання повинно зараз бути в центрі уваги нашої влади. В першу чергу Верховної Ради України.

Про це заявив військовий експерт полковником Сергій Грабський:

➖Моя ключова позиція полягає в тому, що до тих пір, поки в будь-якому вигляді буде існувати суб’єкт агресії й мати кордони з нами — загроза для існування незалежності України буде присутня.


Тому кожен з нас має бути частиною військової оборонної структури України. Не важливо чим ця людина займається, не може бути виключень ні для кого. Кожен громадянин України повинен мати певне відношення до захисту та оборони держави.

За найгіршим сценарієм у нас є тільки один спосіб зберегти існування нашої країни. Це спосіб подібний до Ізраїлю. Нам треба максимально мілітаризуватися.

Повноцінна військова служба має бути закріплена як обов'язкова. Для всіх і без винятків. Країна, у якій війна, і яка не має убезпечених сухопутних кордонів — не може покладатися виключно на професійну армію.

Якщо не захищати країну, то ворог прийде сюди й буде Буча в кожному населеному пункті. Тому це не тільки держава має щось робити, це всі мають розуміти та щось конкретне робити.