О 10-й годині ранку 23 лютого у Вінниці планують відкрити меморіал в пам’ять Небесної Сотні – «Дерево Свободи», який вже змонтували на однойменній площі. Вже відомо, що на відкриття запрошені родини загиблих Героїв, представники громадськості та влади…

Зокрема, запрошення на відкриття отримали всі депутати ВМР, окремі посадовці та активісти Вінниці від імені БФ «Подільська громада», які займались збором коштів на монумент.

– До Вінниці в п’ятницю 23-го приїдуть відомі майданівці та представники 20-ти родин Героїв Небесної Сотні, – сказав журналістам керівник Благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський.

Також сьогодні, 22 лютого на виконкомі в мерії, міський голова зробив оголошення про відкриття меморіалу і всім членам виконкому роздали запрошення… А лише після відкриття «Сакури», об 11.00 годині проведуть 27-му сесію міської ради.

Водночас, за попередньою інформацією на день відкриття «Дерева Свободи» місцева опозиція та окремі учасники Майдану планують акції протесту під ВМР і безпосередньо на площі…

Неофіційно у Вінниці говорять, навіть, про самоспалення кількох активістів чи «банку ртуті», яку буцім-то можуть розбити на Майдані для зриву церемонії відкриття 23-го лютого о 10.00…

Нагадаємо, 23 лютого чотири роки тому саме з цього майдану в останній путь Вінниця проводжала земляка – Героя Небесної Максима Шимка.

А 4 лютого 2018-го під чaс нaродного віче нa мaйдaні Небесної Сотні активісти, котрі протестують проти встaновлення «Деревa Свободи», відновили бюст Тараса Шевченка… Бо перед цим 24-го січня із Майдану у Вінниці було демонтовано народний пам‘ятник Великому Кобзарю і передано в музей 22-ї школи.