Ось результат журналістського розслідування авторів тг-каналу Монолог.

Ось як коментує відомий священник, До речі з УПЦ Віктор Пінчук розслідування, що прозвучить далі:

– Всі новини стосуються ручної інформпомийки митрополита Антонія Паканіча – СПЖ. Подивиться, як ресурс, мімікруючий під український православний, насправді вдовбує проросійські наративи в голови вірних УПЦ.

Просто даватиму перепости (на фото):

Автор СПЖ – прихильниця російських окупантів!

Переглядаючи новини на СПЖ, ми звернули увагу на провокативний заголовок. Нам стало цікаво, хто ж пише статті на цей відомий медіаресурс УПЦ? То ж ми просто почали гуглити і понеслося….

Знайомтесь з Єлєною Юфєрєвою, авторкою величезного блоку новин та статей на СПЖ. Як бачимо, Єлєна – дуже продуктивна журналістка, за 2 роки вона написала близько 2000 новин. Хто ж ця талановита особа?

Простий пошук показує, що Юфєрєва пише статті не тільки для СПЖ, але й для російських православних ресурсів. Це і не дивно, адже вона росіянка, вчилась в Росії та в своєму резюме на російському порталі пошуку роботи вказує багатий медіа-досвід: православні медіа, прес-служба молодіжного відділу РПЦ та секретарство у Дмитра Ентео (Цоріонова), в період його перебування в “Божієй воле”.

Але найцікавіше – це погляди Єлєни Юфєрєвої, котра з 2014 року підтримує анексію Криму, невизнані “ДНР-ЛНР” і навіть працює там воєнкором та бере інтерв’ю в російських найманців.

Вона радіє входженню “ДНР-ЛНР” в склад РФ. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році ютуб-канал Юфєрової рясніє підтримкою Z-окупантів та сюжетами з “звільненого Маріуполя”. Вона відверта путіністка і не приховує підтримку Росії у війні.

До вторгнення, в 2021 році Єлєна не ховала роботу на СПЖ та ділилася своїми статтями у соцмережах з друзями. Нині вона новинний редактор російськомовної версії СПЖ. До 24 лютого, висвітлювала весь медійний пул УПЦ, включно з Васілієм Макаровскім, архієп. Іоною, Нікалаєм Мітрохіним, о. Олександром Клименком.

Далі з початком повномасштабної агресії Росії писала в основному нейтральні новини про гуманітарну допомогу. Втім, після Феофаніїіського собору вона активізовується і вже пише, про Антонія Паканича, Кохановську та інших. В своїх соцмережах Єлєна стежить за діячами УПЦ: Комінко, Іона, Паканич, Мітрохін,  Данілєвіч та іншими. В Ютубі теж – повне занурення в канали пулу УПЦ.

Висновок невтішний, друзі: СПЖ регулярно публікує новини та матеріали авторства людини з росії, що відкрито ненавидить Україну та підтримує московських загарбників. Цей ресурс читає більшість вірян УПЦ, меседжі з СПЖ розповсюджують майже в кожній парафії. Під ширмою захисту Церкви – людям промивають мізки відверті вороги України, які активно беруть участь у війні та підтримують путіна та кіріла. І в редакції ресурсу, і в УПЦ це не викликає ніяких проблем, бо одним миром мазані.

То ж ми закликаємо Вас максимально поширити цю інформацію, в надії, що СБУ нарешті візьметься і за СПЖ та інші подібні ресурси УПЦ.

З телеграмканалу Веселий піп
Підготувала Тетяна Квасюк