Вінниця швидко реагує на запити про потреби від наших військових, і, щоб забезпечити їх усім необхідним, виконком Вінницької міської ради оголосив чергові тендери. Цього разу в планах закупити 20 тепловізорів та ще десять комплектів коліматорних прицілів на суму 3,5 млн грн. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбуці.

«Продовжуємо підтримувати наших захисників. За бюджетні кошти плануємо закупити додатково тепловізори та коліматори на суму 3,5 млн грн для підрозділів ЗСУ. Відповідні тендери вже оголошені на сайті «Прозорро». Наразі ми активно готуємося до опалювального сезону та дбаємо про соціальний захист населення. Втім, підтримка Збройних сил була і буде пріоритетною для нашого муніципалітету. Наша громада має й далі гуртуватися задля наближення Перемоги і допомагати військовим всіма можливими способами», — сказав Сергій Моргунов.

Власне, це вже не перші закупівлі для потреб Збройних сил України та інших військових формувань, які проводить міська рада цього літа. Зовсім нещодавно на сайті «Прозорро» була розміщена тендерна документація одразу по трьох позиціях: 80 квадрокоптерів, 100 тисяч хімічних грілок та термопосуд. Для цього з бюджету виділили з бюджету майже 22 млн гривень — це частина з анонсованих раніше 28 мільйонів, які міськрада виділила на протистояння російській агресії.

«Ми будемо продовжувати цю роботу стільки, скільки знадобиться, залучаючи все, що в силах нашої територіальної громади. Для цього ми консолідуємо також роботу з волонтерами та Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, який діє з березня минулого року», — повідомляв він напередодні.

До речі, минулого тижня виконком затвердив рішення про створення фонду підтримки Збройних сил України та со­ціально-економічного розвитку. Фонд буде нагромаджувати кошти з різних джерел для подальшого використання, яке охоплює потреби військових та соціально-економічний розвиток міста та приєднаних громад.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення місто виділило на підтримку військових понад 606 млн грн. Окрім вищезазначених 28 млн гривень, на початку липня депутати Вінницької міської ради проголосували за додаткове фінансування шести військових частин, серед яких і штурмова бригада полку «Азов». На їхні потреби спрямували 14 млн з міського бюджету — на закупівлю антидронових рушниць, квадрокоптерів, тепловізорів, приладів нічного бачення та іншу техніку.