«Війна буде продовжуватися доти, доки ми не приймемо необхідність зазирнути всередину себе і змінити щось у собі та у своєму ставленні до світу», – написав Арестович.

За його словами, війна закінчиться не тоді, коли росіяни програють на полі бою, не через повний провал плану по знищенню української держави, а коли українці змінять своє ставлення до світу. Проте такий тезис викликав хвилю обурення в користувачів соціальних мереж: на Арестовича посипався шквал критики.

Зокрема, користувачі так відреагували на пост ексрадника президентського офісу:

«Дядя так загрався в ліпшого друга росіян, що почав разом з ними ненавидіти українців та звинувачувати нас у війні»;

«Що взяти з москаля, якого недолею занесло в Україну і примусило грати патріота нерідної країни?»;

«Він класичний нарцис і аб’юзер. І його слухачі – це його жерва, яку він спочатку всіляко облизує і розслабляє, а потім б’є в травму і ламає, намагаючись підсадити на гачок залежності від його уваги та присутності»;

«Буде війна, поки ур*ди всілякі витрачатимуть мільйони на озеленення та бруківку, а ВЛК та військомати продавати довідки», – пишуть обурені українці.


Зазначимо, що користувачі також побачили у словах Олексія Арестовича прихований сенс. Вони зазначають, що провокативна фраза доказує правоту слів Арестовича, адже не всі люди замислюються над тим, що в них всередині.

«Людина заглядає всередину, і там починається ще одна війна. Потрібно примиряти свідомість та підсвідомість»;

«О, зараз знову почнеться виття, що Ви маєте нахабство звинувачувати у війні виключно українців і цим нібито оббіляти та знімати провину з усіх росіян»;

«Ну, не зможуть всі заглянути в себе, а частина не захоче. І навіть більшість не зможе. Дуже мала частина людей спробує розглянути себе з середини, дуже мала. І що? Війна вічна?»;

«Що всередині, те й зовні». Мені здається, що зараз Ви кажете саме про це», – пишуть користувачі соціальних мереж.

Як відомо, Олексій Арестович неодноразово давав різні припущення, коли закінчиться війна в Україні.

Перший оптимістичний прогноз ще у березні минулого року, на початку повномасштабного вторгнення, дав  Арестович, який на той час був радником Офісу президента. Тоді він заявив, що активна фаза війни має закінчитися через два-три тижні.

Згодом ексрадник Банкової дав зрозуміти, що свідомо обманював українців, аби заспокоїти їх.

«24-го цих людей потрібно було рятувати. Потрібно було втримати країну, щоб надірвана волосина, на якій все висіло, тряслося і розгойдувалося, не обірвалась. У мене був вибір: «два-три тижні» або мільйони людей з дахом, що з'їхав, провалилися в паніку, що біжать із шаленими очима, десятки тисяч інфарктів та інсультів, країна, що втратила здатність до опору. Я зробив свій вибір. Коли закінчиться війна, мине час, найрозумніші ще оцінять ці «два-три тижні», – наголосив Арестович.

Раніше на Арестовича подали заяву в СБУ через його скандальну заяву про недолугість українців.