У попередніх новинах ми повідомляли вам про те, що вночі за наказом міської влади, та за бездіяльності поліції, був здійснений напад на наметове містечко тітушками, і ЗНЕСЕНО ВЖЕ ВДРУГЕ ТА ВПЕРШЕ У СВІТІ ПАМ’ЯТНИК ШЕВЧЕНКУ, який поставили громадські активісти на Майдані під час Віче… Вінниця стала рекордсменом і першим містом у світі, де ДВІЧІ знесли пам’ятник Пророку України.

Про те, що цієї неспокійної ночі сталось на Майдані, в ексклюзивному інтерв’ю розповів нашому виданню учасник подій та Голова Ради Майданів Петро Гандурський;

«Протягом ночі на Майдан приходили розвід групи так званих тітушок. Вони роздивлялись як все краще взяти штурмом. Десь після третьої ночі вони почали активізуватись. А після 5-00 полізли « як ті щурі із нор». Із тітушками була муніципальна поліція. Вони почали тіснити 15 патріотів, які були на Майдані поряд із пам’ятником Шевченка. Серед них була і Світлана Бевз, героїня «Айдару», волонтер та просто жінка! Але ніхто не зважав на це все. Людей стали відтісняти. І під час цієї тисняви дуже сильно вдарили по голові правозахисника, який у 2017 році переніс важку операцію, Валерія Палія. На місце викликали швидку допомогу. Його відразу доставили до міської лікарні №2. Разом із ним були майданівці. Після огляду чоловіка відпустили. А все через те, що втрутились поліцейські і переговорили із медиками. Хоча у Валерія Палія діагностували гіпертонічний криз. Приїхавши додому, правозахиснику стало дуже зле. Через те його забрали до лікарні №1. В нього підозра на струс мозку та гіпертонічний криз. Крім того, травма голови. На Майдані тим часом сутички тривали. Вмішалась Національна поліція, жінок відтіснили від тітушок»

Зараз у Вінниці відкривається пам’ятник «Дерево Свободи». Але робиться це на крові майданівців. Вночі, підступно. Сьогодні у активістів, які стали на захист Тараса Шевченка,міжнародні інформагентства беруть інтерв’ю і весь світ знає про те, що у Вінниці вперше у світі знесли пам’ятник Шевченка і на його місці ставлять Дерево Свободи, зігнавши туди бюджетників. Хіба так мало бути?

Віталіна Володимирова