Вінницькі екологи звернулися до поліції через зміну русла річки П’ятничанки у Вінниці. Таким чином збільшили ділянку під забудову чергового житлового комплексу. І ведуться незаконні роботи на річках П’ятничанка та Південний Буг.

Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції у Вінницькій області.

“При комісійному обстеженні виявили факти проведених робіт на річці П’ятничанка та Південний Буг. Земельна ділянка, на якій це відбувається, огороджена. Русло річки П’ятничанка змінене, а саме: заведене у бетонну трубу і виведене у Південний Буг. Також на цій місцевості насипали ґрунт вздовж прибережної захисної смуги Південного Бугу”, – йдеться у повідомленні.

Місцеві жителі стверджують, що огорджена ділянка незаконно виділена під будівництво.

Оскільки річка П’ятничанка належить до малих річок та, відповідно до статті 80 Водного кодексу України, забороняється змінювати рельєф басейну малих річок. Порушення кваліфікували за статтями 80, 88, 89 Водного кодексу України та статтями 59, 60 Земельного кодексу України.

У зв’язку з дією обмежень на проведення заходів державного нагляду (контролю) в умовах воєнного стану Інспекцією направлено лист до правоохоронних органів для відповідного реагування.